Friss hírek
Készítsd el az olaszok húsvéti kalácsát, a colombat!
2024/03/26
A húsvét a megújulás, a tavasz és a család ünnepe. Ilyenkor a finom falatok sem hiányozhatnak az asztalról. Miért ne próbálnánk ki idén az olaszok húsvéti specialitását, a colombat? Ez a gyönyörű, eredetileg galamb alakú kalács nemcsak finom, de elké...
Ezért nem szabad halogatni a leander metszését
2024/04/03
A leander egy csodás mediterrán növény, ami hazánkban is egyre népszerűbb, sok kertet díszít. Bánni azonban nem olyan egyszerű vele, van egy-két nagyon fontos dolog, amire feltétlenül oda kell figyelni. Például a késői metszés is nagy problémákat oko...
Itt az idő: Így alakítsd ki a tökéletes veteményeskertet!
2024/04/23
Már egy ideje tervezgeted, de valahogyan mindig csak halogatod? Itt a tökéletes idő, alakítsunk ki együtt egy a tökéletes veteményeskertet! Hoztunk ehhez szakértői tippeket. Azt is megmutatjuk, hogy jellemzően milyen tipikus hibákat szoktak elkövetni...
Így készül a méhek kincse: a propolisz
2024/03/21
A propolisz, más néven méhszurok, a méhek által gyűjtött gyantaszerű anyag, melyet a kaptár védelmére és fertőtlenítésére használnak. Számos jótékony hatással bír az emberi szervezetre is, így nem csoda, hogy sokan keresik a méhészeknél. De vajon hog...
Vessünk téli káposztát áprilisban egy kertész tanácsaival
2024/04/06
A kertészkedés nem csak egy hobbi vagy időtöltés; egyfajta művészet, amely türelmet, odafigyelést és nem utolsósorban tudást igényel. Azok számára, akik szeretik saját zöldségeiket termeszteni, a káposzta kiváló választás lehet, hiszen nemcsak finom,...