Magyar takarmány az arab tevéknek

Hirdetés

Magyar takarmány az arab tevéknek

MR Online
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az évi 80 ezer tonna nagynyomáson préselt lucernából készült állati takarmányt előállító üzem termékét a gyártással generációk óta foglalkozó olasz családi vállalkozás szinte korlátlan mennyiségben tudja exportálni az olajbevételekből gazdag arab országokba.
takarmány,teve,mezőgazdaság,állattartás,agrár,lucerna,gabona,,búza,rápa
A pelletet, azaz állati takarmányt előállító üzemet épít, mintegy 6 milliárd forintos beruházással a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szászberken az olasz Agritrade cégcsoport, egy lágyszárú növényeket, elsősorban lucernát feldolgozó biomassza erőműhöz kapcsolódva. Az évi 80 ezer tonna nagynyomáson préselt lucernából készült állati takarmányt előállító üzem termékét a gyártással generációk óta foglalkozó olasz családi vállalkozás szinte korlátlan mennyiségben tudja exportálni az olajbevételekből gazdag arab országokba.

Az 1-1,5 év múlva termelő üzem forintban kifejezve, milliárdos nagyságrendű forgalmat bonyolít majd le, a környék mezőgazdasági termelőinek is új távlatokat nyitva - mondta el Vasas Zsuzsanna, Szászberek polgármestere: – A szolnoki kistérség felvirágozhat, a mezőgazdasága újraéledhet, hiszen olyan termékeket fog gyártani az olasz vállalkozó, amelyet az itt igen bőségesen termő földek ontanak ki. 5 ezer hektár lucernára lesz szükség.

Az idén 168 millió forintos költségvetésből gazdálkodó Szászberek a biomassza erőmű és a pellet gyár lévén évi 200 millió forint adóbevételhez jut majd a következő években.
Hirdetés

Forrás: eee.agrarkapu.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

fülcsonkítás

egyes kutyafajtákon az állat tetszetőssebbé tételét szolgáló v. más állatfajban a... Tovább

csapadék

a —> levegő páratartalmából a földre hulló szilárd v. folyékony halmazállapotú víz.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.