Magyar takarmány az arab tevéknek

Magyar takarmány az arab tevéknek

MR Online
Hirdetés

Az évi 80 ezer tonna nagynyomáson préselt lucernából készült állati takarmányt előállító üzem termékét a gyártással generációk óta foglalkozó olasz családi vállalkozás szinte korlátlan mennyiségben tudja exportálni az olajbevételekből gazdag arab országokba.
takarmány,teve,mezőgazdaság,állattartás,agrár,lucerna,gabona,,búza,rápa
A pelletet, azaz állati takarmányt előállító üzemet épít, mintegy 6 milliárd forintos beruházással a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szászberken az olasz Agritrade cégcsoport, egy lágyszárú növényeket, elsősorban lucernát feldolgozó biomassza erőműhöz kapcsolódva. Az évi 80 ezer tonna nagynyomáson préselt lucernából készült állati takarmányt előállító üzem termékét a gyártással generációk óta foglalkozó olasz családi vállalkozás szinte korlátlan mennyiségben tudja exportálni az olajbevételekből gazdag arab országokba.

Az 1-1,5 év múlva termelő üzem forintban kifejezve, milliárdos nagyságrendű forgalmat bonyolít majd le, a környék mezőgazdasági termelőinek is új távlatokat nyitva - mondta el Vasas Zsuzsanna, Szászberek polgármestere: – A szolnoki kistérség felvirágozhat, a mezőgazdasága újraéledhet, hiszen olyan termékeket fog gyártani az olasz vállalkozó, amelyet az itt igen bőségesen termő földek ontanak ki. 5 ezer hektár lucernára lesz szükség.

Az idén 168 millió forintos költségvetésből gazdálkodó Szászberek a biomassza erőmű és a pellet gyár lévén évi 200 millió forint adóbevételhez jut majd a következő években.
Hirdetés

Forrás: eee.agrarkapu.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

feltétlen reflex

veleszületett reflexműködés; a megfelelő inger hatására a szervezetet előzőleg ért... Tovább

belterjesség (intenzitás)

a mg.-ban az egységnyi földterületre felhasznált ráfordítások és az ezek fejében kapott... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.