A Magyar-Spanyol Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Munkacsoport III. ülése

A Magyar-Spanyol Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Munkacsoport III. ülése

Szentmáry Tamás
Hirdetés

Magyar-Spanyol Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Munkacsoport 2007. május 31-én Budapesten került megrendezésre a Magyar-Spanyol Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Munkacsoport III. ülése. A kétoldalú megbeszéléseket magyar részről Ficsor Ádám közösségi ügyekért felelős szakállamtitkár, spanyol részről pedig Francisco Mombiela mezőgazdasági, illetve Francisco Amarillo vidékfejlesztési főigazgató vezették.
magyar, spanyol, mezőgazdaság,gyömölcstermesztés, AVOP, SAPARD, LEADER
A Plenáris ülés keretében mindkét fél rövid tájékoztatást adott az ország agrárgazdaságának helyzetéről, az országot foglalkoztató kérdésekről, nehézségekről valamint eszmét cseréltek a borreform fő elemeiről és az együttműködés lehetséges területeiről.
 
A plenáris ülést követően a Vidékfejlesztési és a Zöldség-Gyümölcs Albizottság ülései egymással párhuzamosan kerültek megrendezésre.
 
A Vidékfejlesztési Albizottság ülésén a Felek a 2007-13-as programozási időszakra vonatkozó prioritásokról valamint két tagország vidékfejlesztési stratégiájáról folytattak egyeztetéseket. Emellett szó esett a Natura 2000 Hálózattal és a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos álláspontokról is.
 
A Zöldség-Gyümölcs Albizottság keretében a Felek egyeztettek a zöldség-gyümölcs piacszervezés reformjáról, a mezőgazdasági kárenyhítés tapasztalatairól, a fűszerpaprika mikotoxin szennyezettségével kapcsolatos álláspontokról továbbá megvitatták a további együttműködési lehetőségeket.
 
Az Albizottságok tagjai a megbeszéléseket követően vidéki szakmai programon vettek részt. A vidékfejlesztési delegáció Tápiógyörgyére látogatott, ahol a Hajt-A Csapat Akciócsoporttal ismerkedtek meg egy kb. egyórás előadás, majd helyszínbejárás (megvalósult AVOP, SAPARD és LEADER projektek bemutatása) során. A zöldség-gyümölcs delegáció Kiskunfélegyházán és Mórahalmon a hazai zöldség-gyümölcs TÉSZ-ek működésébe nyerhetett bepillantást.
Hirdetés

Forrás: www.fvm.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

bendőrenyhesség

a bendő (->gyomor) eleinte gyenge, később gyenge és ritka mozgásával v. teljes... Tovább

lanaméter

a —>gyapjú finomságának meghatározására alkalmazott műszer; mm-es beosztási... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.