Magyar sertéstartók: fogyasztható a magyar sertéshús

Magyar sertéstartók: fogyasztható a magyar sertéshús

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Semmilyen élelmezésügyi kockázat nem merül fel a magyar sertéshússal szemben a mexikói sertésinfluenza megbetegedések kapcsán - közölte a Magyar Sertéstartók Szövetsége.
Magyar sertéstartók: fogyasztható a magyar sertéshús

Magyar sertés biztonsággal fogyasztható

 

A szövetség közleményében kiemeli: a magyar sertéstelepek állategészségügyi szempontból teljesen zártak, ezért a magyar sertéshús biztonsággal fogyasztható.

Ezzel együtt a szövetség arra kéri a magyar állategészségügyi hatóságot, hogy azonnal kezdeményezzen Brüsszelben uniós szintű fellépést minden Amerikából, különösen Közép-Amerikából érkező hústermék behozatali tilalmának azonnali bevezetésére. Emellett a humán egészségügyi szolgálatok fokozottan ellenőrizzék a Magyarországra beutazókat az influenza miatt, és ha kell, állítsanak fel karantén állomásokat a repülőtereken.

Hirdetés

A közlemény szerint a vírust hordozó ember nagyobb kockázatot jelent jelenleg, mint a sertések, vagy a sertéshús. A sertéshús esetében még ha jelen is lenne a vírus, az a sütés-főzés hatására elpusztul, ezáltal nem fertőződhet meg a fogyasztó - mutatott rá a Magyar Sertéstartók Szövetsége.


Az Észak- és Közép-Amerikában terjedő sertésinfluenza-kórokozó az elmúlt két hétben több mint 100 halálos áldozatot követelt Mexikóban.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

kanász

régebben a sertések gondozását és legeltetését végző dolgozók elnevezése volt. A nagyobb... Tovább

ipari robot

a mezőgépgyártásban is általában alkalmazható olyan automata, amelynek többirányú... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés