Dinamikusan fejlődik a magyar biotech iparág

Dinamikusan fejlődik a magyar biotech iparág

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A biotechnológiai iparág az Európai Unió legutóbb csatlakozott tagállamai között Magyarországon a legerősebb - mondta Duda Ernő, a Magyar Biotechnológiai Szövetség elnöke egy pénteki budapesti szakmai fórum alkalmával az MTI-nek. A szövetség három éve alig tudott még 10 céget találni a magyarországi piacon a megalakuláshoz, mára az ágazat társaságainak száma 70 fölé emelkedett.
Dinamikusan fejlődik a magyar biotech iparág, Európai Unió, Magyarország, Biotechnológiai Szövetség, ágazat, társaság, gyógyszer-kutatás, Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, mezőgazdaság, génmódosí

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Az elnök a fejlődést a gyógyszer-kutatási hagyományokkal és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium iparágat fejlesztő hathatós programjának tulajdonítja. Duda Ernő kifejtette, hogy a magyar biotechnológia döntő része orvosbiológiai kutatásokról szól, de egyre inkább törnek előre az ipari, azon belül is a bioüzemanyagokkal kapcsolatos fejlesztések.

Hirdetés

Az elnök sajnálatosnak nevezte, hogy a zöld biotechnológia, azaz a mezőgazdaságban előforduló génmódosított szervezetekkel (gmo) kapcsolatos kutatások nemigen zajlanak az országban. Magyarázata szerint ennek oka az, hogy a gmo-ra Magyarországon keményebb tiltás vonatkozik még a világ legszigorúbbnak tartott európai uniós szabályoknál is. Duda Ernő szólt arról, hogy az ágazatot árbevétellel nehezen lehet jellemezni, mert a cégek egy része nem rendelkezik még forgalommal. Ezen kívül több tőzsdei gyógyszercég alapvető profilja nem a kutatás, ezért árbevételük számbavétele megtévesztő lehet.

Hirdetés

A pénteki rendezvényen tíz élettudományi mikro-, illetve kis- és középvállalkozás mutatta be kutatás-fejlesztési eredményeit és projektjeit. Többek között a HIV ellenes terápiás vakcináról, daganatterápiáról, stressz elleni védelemről, valamint az úgynevezett transzporter fehérje technológiák felhasználásáról.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

ginekológia

az orvostannak az a része, amely a női nemi szervekre (ivarszervek) és a —>tejmirigyre... Tovább

agrokémia

kém.-mg. tudományág, amely a fiz., a kém., esetenként a biol. módszereivel vizsgálja a... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés