Van-e jövője a magyar biogazdálkodásnak?Magyarország, biogazdaság, gazdák, lejárt szavatosságú, átcímkézett élelmiszer, fogyasztók, áruházláncok, exportcégek, biotermék, kereskedelem, multinacionális

Van-e jövője a magyar biogazdálkodásnak?

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Magyarországon ma körülbelül kétezer embernek van bejegyzett és ellenőrzött biogazdasága. A gazdák csaknem 130 ezer hektáron termelik meg a hazai élelmiszer két százalékát, ám ennek csak negyedét vásárolják meg hazai fogyasztók, a többi termék elhagyja az országot.
Van-e jövője a magyar biogazdálkodásnak?Magyarország, biogazdaság, gazdák, lejárt szavatosságú, átcímkézett élelmiszer, fogyasztók, áruházláncok, exportcégek, biotermék, kereskedelem, multinacionális

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Az áruházláncokat elöntő lejárt szavatosságú, átcímkézett élelmiszerek sorozatos botrányai idején jó hír, hogy a bioágazat dinamikusan fejlődik.

Hírek keringenek arról, hogy egyes exportcégek komoly hasznot húznak a biotermékkel folytatott kereskedelemből. A termelők azonban úgy gondolják, hogy először itthon kell elterjeszteni a bioélelmiszer fogyasztásának kultúráját.

– Két éve még valószínűtlennek tűnt, hogy valaha lesz bioboltunk, ma pedig már azt tervezzük, hogy Karcagon nyitunk üzletet és éttermet, és várható, hogy a fővárosban is megvetjük a lábunk – fogalmazott lapunknak ifjabb Hubai Imre biogazda, aki szerint az lenne a legjobb megoldás, ha a gazdák összefognának, és együtt létrehoznának egy áruházláncot. Mint mondja, megkeresték már őket hazai multinacionális cégek, áruházláncok, de szerintük ezek a vállalkozások csak marketingfogásnak tekintik a biotermékeket.

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

fajtajelleg megítélése szarvasmarhán

a szarvasmarhák —>fajtajellegének megítélése — hasonlóan más háziállatok... Tovább

Rovarölo Envidor

Atkaölő permetezőszer.Hatóanyag: 240 g/l spirodiklofenFelhasználható: Atkakártevők ellen... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 187

Átlagos értékelés: 4.8