Van-e jövője a magyar biogazdálkodásnak?Magyarország, biogazdaság, gazdák, lejárt szavatosságú, átcímkézett élelmiszer, fogyasztók, áruházláncok, exportcégek, biotermék, kereskedelem, multinacionális

Van-e jövője a magyar biogazdálkodásnak?

Hirdetés

Magyarországon ma körülbelül kétezer embernek van bejegyzett és ellenőrzött biogazdasága. A gazdák csaknem 130 ezer hektáron termelik meg a hazai élelmiszer két százalékát, ám ennek csak negyedét vásárolják meg hazai fogyasztók, a többi termék elhagyja az országot.
Van-e jövője a magyar biogazdálkodásnak?Magyarország, biogazdaság, gazdák, lejárt szavatosságú, átcímkézett élelmiszer, fogyasztók, áruházláncok, exportcégek, biotermék, kereskedelem, multinacionális

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Az áruházláncokat elöntő lejárt szavatosságú, átcímkézett élelmiszerek sorozatos botrányai idején jó hír, hogy a bioágazat dinamikusan fejlődik.

Hírek keringenek arról, hogy egyes exportcégek komoly hasznot húznak a biotermékkel folytatott kereskedelemből. A termelők azonban úgy gondolják, hogy először itthon kell elterjeszteni a bioélelmiszer fogyasztásának kultúráját.

– Két éve még valószínűtlennek tűnt, hogy valaha lesz bioboltunk, ma pedig már azt tervezzük, hogy Karcagon nyitunk üzletet és éttermet, és várható, hogy a fővárosban is megvetjük a lábunk – fogalmazott lapunknak ifjabb Hubai Imre biogazda, aki szerint az lenne a legjobb megoldás, ha a gazdák összefognának, és együtt létrehoznának egy áruházláncot. Mint mondja, megkeresték már őket hazai multinacionális cégek, áruházláncok, de szerintük ezek a vállalkozások csak marketingfogásnak tekintik a biotermékeket.

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Magyar Nemzet

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

A-vitamin-hiány

az A-vitaminnak (->vitaminok) a szervezetben betöltött sokrétű szerepe miatt az A.... Tovább

9/2006. (II. 3.) FVM rendelet

a borok eredetvédelmi szabályairól szóló 97/2004. (VI. 3.) FVM rendelet módosításáról A... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.