Zöldség- és gyümölcs, fólia, üvegház, kertészet

Zöldség- és gyümölcs

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A zöldség- és gyümölcs ágazat a következő fejlesztési ciklus egyik kiemelt területe lesz, tíz év alatt meg akarjuk duplázni a fólia- és üvegház felületet - jelentette ki Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter hétfőn Mórahalmon.
Zöldség- és gyümölcs,  fólia, üvegház, kertészet
Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajmûvelés, jog,  biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezõgazdaság: Agrároldal.hu.
A termelés felfutatása mellett az ehhez kapcsolódó logisztikai rendszer kiépítésére is szükség van - mutatott rá a miniszter egy agrár- és vidékfejlesztési konferencián tartott előadásán.
 
Az erők koncentrálására, a termelői értékesítő szervezetek (tész) együttműködésére van szükség. Meg kell teremteni a tész-ek együttműködésének szervezeti kereteit, hogy szakmailag egységes termelést folytatva, a piaci kapcsolatokat pontosan fölmérve, nagy árutömeggel tudjanak megjelenni - hangsúlyozta a politikus.
 
A zöldség- és gyümölcs ágazat alulfinanszírozott, ez azonban uniós jelenség. Az ágazat állítja elő a teljes agrártermelés 16 százalékát, míg a támogatásokból csupán 4 százalékkal részesedik - közölte a szaktárca vezetője.
 
A 2007-2013-as uniós ciklusban komoly támogatási források állnak rendelkezésre az ágazat számára, elsősorban a tész-eken keresztül. Az ezeket elosztó pályázatok feltételeit a szakma fogja meghatározni - tudatta Gráf József.
 
A következő időszakban a zöldség- és gyümölcs termesztőknek a támogatás, a beruházásokhoz nyújtott segítség nem alanyi jogon fog járni, ezeket komoly szakmai feltételekhez kell kötni - jelentette ki a miniszter.
Hirdetés
Hirdetés
Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértõitõl! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: www.fvm.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

kofuna

serkentő és tápláló hatású szervestrágyaszer. 70% szőlőtörkölyt, 20% baromfitrágyát... Tovább

heterotróf szervezetek

azok az élőlények, amelyek szervetlen anyagoknak szerves anyaggá való átalakítására nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés