A ló-AIDS megint fertőzi a hazai állatállományt

MTI, Gazdakör
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Már hat megbetegedés regisztráltak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a lovakra veszélyes, gyógyíthatatlan kevésvérűség-fertőzéssel, annak ellenére, hogy Magyarországon az elmúlt öt évben egyetlen ilyen eset nem fordult elő - írta hétfői számában a Magyar Hírlap.
A ló-AIDS megint fertőzi a hazai állatállományt
A napilap a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal legfrissebb adataira hivatkozva azt írta: további három ló tesztje lett pozitív, a most a második, végleges vizsgálat eredményére várnak. A Magyar Hírlap emlékeztetett: korábban beszámoltak arról, hogy Romániában járványszerűen terjed a lófélékre veszélyes kevésvérűség, ezért az Európai Unió májusban, majd júniusban ismét megszigorította a keleti szomszédunkból érkező lovak szállítását.

Magyarországon a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal adatai szerint nem fordult elő ez a fertőző betegség, amelyet a szakmában csak "ló-AIDS"-nek neveznek, mert a gyógyíthatatlan kór vér útján terjed.

A lovasszakma szerint sokkal súlyosabb a baj, mint a hatóságok gondolják, hiszen egyre több beteg állat kerülhet hozzánk Romániából - írta a lap. Hozzátették: a jelenlegi hat fertőzött állaton kívül sokkal nagyobb veszteség, hogy a nyugati sajtó már a magyar lovak fertőzéseiről cikkezik.
Hirdetés

MTI

Gazdakör

Forrás: www.eu-info.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

generációváltásos mentesítés mentesítés generáljavítás (nagyjavítás)

akkor válik szükségessé, amikor a gépek elhasználódásuk, gyakori üzemzavaruk miatt már... Tovább

feromonok

az állatok egymás közötti jelzésváltására (biokommunikáció) szolgáló, jellegzetes... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés