Befejeződött a lehalászás Somogyban

Befejeződött a lehalászás Somogyban

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Befejeződött a lehalászás Somogyban, az ország harmadik legnagyobb, csaknem háromezer hektáros tógazdasági haltermelő területén - közölte Varga Gábor, a Somogy Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal főigazgatója. A szakember tájékoztatása szerint tavaly közel 2.200 tonnát, az idén 2.200-2.400 tonna halat emeltek ki a somogyi tavakból, melynek kétharmada ponty.
Befejeződött a lehalászás Somogyban

A halfogyasztás - noha az ünnepek közeledtével megnő a hal iránti kereslet - feltehetően az idén sem nő a korábbi évekhez viszonyítva, egy főre vetítve továbbra is csupán három kilogramm körüli - mondta a főigazgató. A megyében megtermelt hal mennyisége ennél jóval több - tette hozzá, megjegyezve: akár 3,5-4-szer nagyobb fogyasztást is lehetővé tenne.

Varga Gábor egy becsült adatra hivatkozva közölte: hazai fogyasztók az élelmiszervásárlásra szánt éves kiadás mindössze egy százalékát fordítják élő és feldolgozott hal, valamint haltermékek beszerzésére.
A főigazgató szerint a következő hetekben várhatóan egyre többen vásárolnak majd közvetlenül a tavak partján, ahol az egészséges, jó minőségű étkezési alapanyag olcsóbban beszerezhető.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

kényszervágás

az elhullástól előreláthatóan menthetetlen (sérült v. beteg) állat elvéreztetése abból a... Tovább

élőtömeg (testtömeg)

az állat kg-ban meghatározott tömege. Megállapításához különböző mérlegeket... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 206

Átlagos értékelés: 4.9