Kerti kártevők megismerése

hirdetes

A legveszélyesebb kerti kártevő rovarok

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Ismerjétek meg a legveszélyesebb kerti kártevőket

Japán cserebogár

A japán cserebogár nem kifejezetten problémás ázsiai otthonában, azonban az Egyesült Államokba eljutva komoly károkat okozott az elmúlt század során. A japán cserebogarakkal merész vállalkozás szembeszállni, mert nagyon nehéz kiirtani őket. Számos házi módszer pont hogy visszafelé sült el, és ellentétes eredményeket hozott: a feromoncsapdákról például azt hitték, hogy megakadályozhatják majd velük, hogy a bogarak elárasszák a kerteket, azonban mint kiderült, csak több példányt vonzottak be.

Ázsiai márványospoloska

A márványpoloskákat sok helyen csak büdösbogarakként ismerik – ezt az elnevezést kellemetlen szagukról kapták, amit akkor engednek ki magukból, amikor fenyegetve érzik magukat, vagy amikor összenyomják őket. Ezek a kártevők általában ősszel kezdik meg inváziójukat, és sokszor lapátszámra lehet kipakolni őket az otthonokból. Ha mindez nem lenne elég, előszeretettel táplálkoznak a növények és zöldségek nedveiből, amivel komoly károkat okozhatnak a termésben.

hirdetes

Európai gyapjaslepke

Az európai gyapjaslepkék látványos pusztítást hagynak maguk után, ugyanis képesek egy-egy fa összes levelét is elfogyasztani.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


beltartalmi nemesítés

valamely növény hasznosított termése (búzaszem, répagyökér stb.) összetételének tudatos... Tovább

anyatehén

olyan tehén, amelynek tejét nem fejik ki, hanem teljes mennyiségét a tehén által nevelt borjú... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert