Az idei volt a legmelegebb tél 1880 óta, mérések, rekordmeleg, kutatók, El Nino, óceán, melegedés, NOAA, feljegyzések , időjárás, enyhe, globális felmelegedés

Hirdetés

Az idei volt a legmelegebb tél 1880 óta

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A mérések kezdete óta nem volt még olyan meleg a tél, mint 2006/2007-ben, és jó esély van rá, hogy rekordmeleget mérnek az idei évben. Amerikai kutatók az El Nino jelenséget okolják. 1880-ban kezdtek hivatalos statisztikát vezetni a hőmérsékleti viszonyok alakulásáról, és az amerikai oceanográfiai és atmoszférakutató intézet (NOAA) legfrissebb jelentése szerint még soha nem regisztráltak magasabb értékeket a hideg évszakban a 2006/2007-es értékeknél. December és február között átlagosan csaknem egy fokkal volt melegebb, mint a 20. századi telek idején.
Az idei volt a legmelegebb tél 1880 óta, mérések, rekordmeleg, kutatók, El Nino, óceán, melegedés, NOAA, feljegyzések , időjárás, enyhe, globális felmelegedés

 Az amerikai kutatók szerint ezért jórészt az El Nino jelenség, azaz az óceán felső vízrétegének a normálisnál erősebb melegedése a felelős, amit a Csendes-óceán keleti medencéjében észleltek. Az időjárási jelenség különösen januárban éreztette hatását.

Az NOAA adatai szerint 1906-tól kezdve évtizedenként 0,06 Celsius fokkal emelkedett az átlaghőmérséklet világszerte. A 2004-es és az 1998. évi tél is kimagaslóan meleg volt, a tíz legenyhébb telet pedig az 1995 utáni években mérték.

Hirdetés

A kutatók azzal számolnak, hogy az idei év lehet a legmelegebb a feljegyzések kezdete óta. Az amerikai kormányzati szervezet kutatói nem az üvegházhatású gázkibocsátás éghajlat-módosító hatásának bizonyítékaként értékelik a rendkívül enyhe téli időjárást, bár nem vitatják, hogy hozzájárul a globális felmelegedéshez.

Forrás: MTI

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

táblaforgó

a műveleti fogások két végén keletkező üresjárati fordulósáv. Keresztirányú... Tovább

filmdoziméter

az ionizáló sugárzások adagját mérő eszköz. A filmet ált. egy műanyag kazettában helyezik... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.