Leader-program, költségvetési időszak, Utazás kiállítás, vidékfejlesztés, Sirman Ferenc, Leader expo, képző, iparművészek, kézművesek, folklór csoport, modern vidéki kultúra

Hirdetés

Leader-program

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Hét év alatt 60-65 milliárd forint a helyi közösségek számára - Az unió mostani költségvetési időszakában a Leader-program finanszírozására mintegy 8-9-szer annyi forrás áll rendelkezésre, mint a korábbi időszakban, ez mintegy 60-65 milliárd forint körüli összeget jelent hét év alatt.
Leader-program, költségvetési időszak, Utazás kiállítás, vidékfejlesztés, Sirman Ferenc, Leader expo, képző,  iparművészek, kézművesek, folklór csoport, modern vidéki kultúra
Erről Sirman Ferenc, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára, a miniszter kabinetfőnöke beszélt pénteken Budapesten az első magyar Leader expo megnyitóján, az Utazás kiállításon, a Kőbányai Vásárvárosban.
 
A szakállamtitkár közölte: a Leader-program megvalósításának elsődleges célja, hogy a vidékfejlesztésben nyújtson segítséget a helyi közösségek számára. Ezért a program egyik legfontosabb erénye, hogy közösségteremtő és serkenti a helyben élők kreativitását is.
 
Sirman Ferenc kitért arra is, hogy a Leader-programot úgy kell folytatni, ahogyan az korábban elkezdődött, azaz felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy a helyi közösségek aktívan vegyenek részt azoknak a projekteknek a kidolgozásában, amelyek a helyi életviszonyokat teszik jobbá. Főként a falusi turizmus élénkítése, a helyi foglalkoztatás bővítése, valamint a falufejlesztés lehetnek a legfontosabb célok.
 
Az első magyar Leader expo deklarált célja, hogy a vidéki emberek megmutathassák életformájuk előnyeit a városlakók számára. Ezért a háztáji gazdálkodón és a családi vállalkozón kívül a Leader expón bemutatkoznak a vidéken élő képző- és iparművészek, valamint kézművesek, a népi hagyományokat őrző folklór csoportok, de a mai modern vidéki kultúrát képviselő emberek is.
Hirdetés

Forrás: FVM

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

hajtás

1. (bot.) A csíranövény rügyecskéjéből fejlődő, a magasabb rendű növényeknek a... Tovább

sávos árasztó öntözés

árasztó öntözés olyan változata, amelynél a vízszintes talajon egymástól meghatározott... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.