Kukoricaintervenció: a franciák a magyar álláspontot támogatják, francia partnerek, Franciaország, Magyar Agrárkamara, agrárium, élelmiszeripar, kiállító, Jacques Chirac, mezőgazdaság,Mezőhegyesi Mé

Hirdetés

Kukoricaintervenció: a franciák a magyar álláspontot támogatják

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A francia partnerekkel folytatott megbeszélések alapján egyértelmű, hogy Franciaország a kukoricaintervenció rendszerének tervezett megszüntetése ellen fellépő Magyarországot támogatja - mondta a Magyar Agrárkamara elnöke a 44. Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállítás megnyitóján Párizsban. Az Európai Unió agrárpolitikáját 2013-ig érintő reformfolyamatokban Magyarországnak és Franciaországnak közös érdekei vannak, mert az Európai Bizottság javaslata precedenst teremtve hosszú távon valamennyi európai ország gazdáinak érdekét is súlyosan sértené - hangsúlyozta Csikai Miklós.
Kukoricaintervenció: a franciák a magyar álláspontot támogatják, francia partnerek, Franciaország, Magyar Agrárkamara, agrárium, élelmiszeripar, kiállító, Jacques Chirac, mezőgazdaság,Mezőhegyesi Mé

A francia agrárium és élelmiszeripar 180 ezer négyzetméteres területen 1200 francia és külföldi kiállító részvételével, március 3. és 11. között látogatható legjelentősebb találkozóját és bemutatóját Jacques Chirac francia államfő nyitotta meg a Porte de Versailles nevű kiállítócsarnokban, ahol 3800 állat (szarvasmarhák, kecskék, juhok, sertések, lovak, kutyák) is megtekinthető.

Csikai Miklós szerint a vidék és agrárium fontosságának hirdetése mellett annak a társadalomban betöltött szerepéről és elfogadottságából tanulhat sokat Magyarország francia partnereitől.

Hozzátette: Magyarországnak nem kell tartanai a francia mezőgazdaságtól, hanem inkább tanulni kell tőle annak érdekében, hogy közösen tudjuk fellépni az európai agráriumért, és a világ élelmiszerpiacán az uniós tagállamok egymást erősítve együttesen kerülhessenek versenyhelyzetbe. Békés megye és a nyugat-franciaországi Deux-Sevres megye hat éves együttműködésének keretében közös standon mutatják be a Mezőhegyesi Ménes Kft. Nóniusz lovait.

Hirdetés

A szakkiállítás megnyitónapján óriási szakmai és közönségérdeklődés mellett került sor a magyar lovasbemutatóra, amelyen hagyományos viseletbe öltözött hortobágyi csikósok mutatták be az első magyar lófajtát.

Forrás: MTI

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

enzimek (biokatalizátorok, fermentek)

alapvető jelentőségű, katalitikus hatású fehérjék, amelyek az élő szervezetben végbemenő... Tovább

klímakamra

szabályozott légterű, 2-10 m2 alapterületű helyiség, ahol a hőmérséklet, a páratartalom, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.