Madárinfluenza Csehországban elrendelték az állatállomány teljes elpusztítását

Közeledik a madárinfluenza, már a cseheknél van

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Madárinfluenzát észleltek kedden egy dél- morvaországi halászati és vadászati gazdaságban. Bár nem az emberre is veszélyes H5N1-es altípusról van szó, az állategészségügyi hatóságok azonnal elrendelték a gazdaság állatállományának teljes elpusztítását.
Madárinfluenza Csehországban elrendelték az állatállomány teljes elpusztítását

 

A kevésbé veszélyes H7-es altípusról van szó

Ennek ellenére a farmon jelenleg található mintegy 3000 libát és 350 kacsát el kell pusztítani - jelentette be a regionális állategészségügyi hivatal igazgatója. A farm közelében elhullott hattyútetemeket is találtak. Ezeket laboratóriumi vizsgálatokra küldték, amelyek eredménye legkorábban szerdán lesz ismeretes. Az igazgató szerint nem valószínű, hogy a hattyúknak valami köze lenne a farmon felbukkant madárinfluenzához. "Az utóbbi hetekben rendszeresen több hattyútetemet is találtunk, de egyikben sem volt semmiféle vírus" - jegyezte meg. A H7-es altípus nem veszélyes az emberekre, ezért a farm körül semmiféle védőövezetet nem jelöltek ki - nyilatkozott újságíróknak a regionális tisztiorvosi szolgálat képviselője.


Hirdetés

 

Csehországban ismét

Csehországban az elmúlt években több madárinfluenzás eset is volt, de a kór egyszer sem terjedt át az emberekre. A legtöbb esetet a dél-csehországi halastavak környékén tartják nyilván. 2003 óta a vírus 15 országban 404 embert fertőzött meg, 254 beteggel végzett. A madárinfluenza miatt Ázsiában, a Közel-Keleten, Európában, és Afrikában - összesen 61 országban - több mint 300 millió szárnyast ölt meg, amelyek vagy a betegségben pusztultak el, vagy a fertőzés miatt el kellett pusztítani őket.
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

kazalmetsző (szénavágó)

Y alakúan kiképzett nyeles kéziszerszám: a kazalban tárolt szénafélék adagolására,... Tovább

áztató öntözés

a —>felületi öntözési módszerek közül a ->barázdás áztató öntözés képviseli... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 133

Átlagos értékelés: 4.9