A koronavírus Kínában

hirdetes

Koronavírus testközelből – Egy Kínában élő magyar lány tapasztalatai

Szélesi Ferenc - Főkertész
Testközelben mutatjuk a kínai koronavírust

Peking – Tavaszünnep, koronavírus, pánik – mi jellemző a városra?

A tavaszünnep idején egyébként is kiürülne a város, egy lelket sem lehet látni az utcákon, csak egy-egy idős embert lehet látni a járdán – ők azok, akik nem hajlandók maszkot felvenni, pedig ők tartoznak a legveszélyeztetettebb korosztályba.

Rita azon izgult, hogy ne zárják le Pekinget, és a közlekedést még a hazaút előtt. Sikerült hazaérni, a reptéren mindenki maszkban volt, egy kisfiún még úszószemüveget is lehetett látni, mivel a szemen keresztül is fertőzhet, ezért el kell takarni. A kilencórás utat maszkban töltötte mindenki, hazaérve viszont se a varsói, se a magyar reptéren nem érdekelt senkit, hogy van-e valakinek láza azóta.

hirdetes

Ez azért lehetett, mert a pekingi reptéren mindenkinek át kellett mennie egy hőkamerás kapun, ami azt figyeli, hogy beteg-e valaki. Tehát Pekingben nem volt pánik egyáltalán, pánik az volt, amikor Rita anyukája (aki a magyar híreket nézte) felhívta a lányt, hogy viseljen maszkot és ki se menjen az utcára. 

Hogyan élik meg a járványt a pekingiek?

Az átlag kínaiakat jelenleg az unalom jellemzi, egyre jobban kezdenek terjedni az unalomról szóló mémek, mert mindenki a tavaszünnepi szünetben kénytelen otthon maradni és elfoglalni magát a négy fal között. A lány véleménye szerint Kína nagyon hamar lefogja gyűrni a járványt, mivel rengeteg intézkedést hoztak nagyon profi módon – Rita iskolájában például az évfolyamfelelős minden nap megkérdezi mindenkitől, hogy érzi magát és ki honnan érkezett.

hirdetes

A videóban Rita még mutat egy hasznos linket is, amit ajánl mindenkinek, ezen az oldalon nyomon lehet követni a vírussal kapcsolatos információk, például a gyógyultak arányát, ugyanis erről csak nagyon kevés szó esik a híradásokban, ott leginkább a halálesetekkel foglalkoznak. Az említett weboldalt ezen a linken tekinthetitek meg ti is, a Rita által készített videót pedig alább nézhetitek meg! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


sántaság

a —>végtagok v. kapcsolóöveik megbetegedése okozta mozgászavar: származhat... Tovább

Bács-Kiskun Megyei Földhivatal

Földhivatal Típus: Államigazgatási szerv; Altípus: Központi közigazgatási szervek területi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek