A koronavírus Kínában

hirdetes

Koronavírus testközelből – Egy Kínában élő magyar lány tapasztalatai

Szélesi Ferenc - Főkertész

Rita, a Kínában élő magyar lány osztotta meg tapasztalatait egy nyolc perces videóban – kiderül, hogyan éli meg egy átlag pekingi a koronavírus hírét, hogyan éli meg ugyanezt ő, külföldi szemmel. Nézzük, milyen a koronavírus testközelből, következzen Rita, a magyar vlogger! 

Testközelben mutatjuk a kínai koronavírust

Korábbi cikkünkben elmondtunk nektek mindent a koronavírusról, annak kirobbanásáról, valamint hatásairól, ha lemaradtatok volna róla, akkor kattintsatok ide és olvassátok el! Most viszont más oldalról tudhattok meg mindent erről a koronavírusról, ugyanis a napokban megjelent egy videó, ami Rita, a Kínában élő magyar lány szerepel, ő mutatja meg a koronavírus hatásait! 

Rita nem olyan régen tért vissza Pekingbe, boldogan, mit sem sejtve ült repülőre, és tervezgette, hogy mit fog tenni abban a pár napban, amit Kínában tölt. Ahogy megérkezett, kapott a barátjától a járványról és annak megelőzéséről (immunrendszer erősítése, mozgás, C-vitamin fontossága, a zsírban sült ételek kerülése, maszk viselése, gyakori kézmosás). 

hirdetes

Pekingben a lányt megmosolyogták, mondván, hogy túlparázza a járványt, mivel a koronavírus epicentruma Vuhan városában van, ami Pekingtől 1200 kilométerre található. Az élet nem állt meg a nagyvárosban, az emberek dolgoznak, készülnek a tavaszünnepre, vásárolnak, utaznak, moziba mennek – de mindezt maszkban teszik, jobban odafigyelve a higiéniára. 

hirdetes

A kínai médiában a tényekre koncentrálva, a megelőzésre figyelmeztetve írnak a vírusról, Rita, ahogy olvasta ezeket a híreket, egyre jobban érezte magán a tüneteket. A kínaiak viszont inkább humorral reagáltak a koronavírus megjelenésére – Kínában a veszély, vagy a trauma feldolgozásának egyik módszere a humor. Amikor viszont a kormány intézkedéseit látták meg az emberek, mindenki kezdte komolyan venni a helyzetet.

Jöttek a hírek, melyek szerint lezárták egész Vuhant, leállították közlekedést – ezután már Pekingben is beszüntették a Holdújévi nagy rendezvényeket, és még a színházi előadásokat is levették a másorról. Amikor pedig érkeztek a további hírek Vuhanból, a humort felváltotta a szolidaritás, együttérzés és elkezdett terjedni a hajrá Vuhan mém, és adományozó mozgalmak indultak el. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


tartósítóanyag-adagolók

Por és folyékony halmazállapotú tartósítóanyagok egyenletes kiosztására készült... Tovább

agy-gerincvelői folyadék

az agykamrákban, az ->agyvelőburkok és a ->gerincvelő középső csatornájában levő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek