Környezetvédelmi bizottság: állásfoglalás az osztrák hulladékégetőről, Országgyűlés, környezetvédelmi bizottság, hulladékégető mű, szolidaritás, környezeti helyzet, vízszennyezés, tavaszi ülésszak, el

Hirdetés

Környezetvédelmi bizottság: állásfoglalás az osztrák hulladékégetőről

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Állásfoglalást hagyott jóvá hétfőn az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága a Szentgotthárd közelébe tervezett osztrák hulladékégető művel kapcsolatban. A 16 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett elfogadott bizottsági állásfoglalásban a testület kifejezi szolidaritását Szentgotthárd város és térsége lakosságával és felhívja a kormány figyelmét, hogy értékelje a határtérség környezeti helyzetét.
Környezetvédelmi bizottság: állásfoglalás az osztrák hulladékégetőről, Országgyűlés, környezetvédelmi bizottság, hulladékégető mű, szolidaritás, környezeti helyzet, vízszennyezés, tavaszi ülésszak, el

Szükségesnek tartja, hogy a kormány kísérje figyelemmel a vízszennyezéseket és a határ mentén tervezett hulladékégető mű megvalósításának előkészítését.
Az állásfoglalás szerint a kormány kezdeményezzen tárgyalásokat az osztrák kormánnyal, valamint Burgenland tartomány vezetésével a hulladékégető mű országhatárokon túli környezeti hatásainak vizsgálatáról. A kormány folyamatosan, valamint az év végéig számoljon be a térség környezeti helyzetéről az országgyűlési szakbizottságnak.

Hirdetés

A bizottság kezdeményezi, hogy a tavaszi ülésszak során együttes ülést tartsanak Ausztria, Szlovénia és Burgenland tartomány illetékes szakbizottságaival. A bizottság a témakörben országgyűlési határozattervezetről is szavazott, de ez nem kapta meg a szükséges többséget: a hét ellenzéki képviselő támogatta, a tíz kormánypárti képviselő viszont nemmel szavazott.

Forrás: MTI

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

kockázat

a mezőgazdasági termelés folyamán előre nem ismerhető, bizonytalansági tényező, amely az... Tovább

Fehérgyarmati Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Fehérgyarmat Tömöttvár u.14. 4900 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.