Alkalmazott Kutatási Fejlesztési Program a környezettudatos hidrokultúráért

Alkalmazott Kutatási Fejlesztési Program a környezettudatos hidrokultúráért

Bíróné dr. Oncsík Mária
Hirdetés

Konzorcium alakult Szarvason az európai pénzügyi forrásokat hasznosítani szándékozó kutatási-fejlesztési feladatok megoldására. A Halászati és Öntözési Kutató Intézet továbbá a Tessedik Sámuel Főiskola Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Kar intézmények a „Környezettudatos hidrokultúra„ című (GVOP-3.1.1.-2004-05-0476/3.0) pályázatukban az egyre nagyobb teret hódító talaj nélküli zöldséghajtatás kettős problémájára kívánnak választ adni: Mit kell tenni, hogy ez a termesztési technológia a környezet legkisebb szennyezése mellett a leginkább takarékos tápanyag gazdálkodással valósuljon meg.
Alkalmazott Kutatási Fejlesztési Program a környezettudatos hidrokultúráért
 

Konzorcium alakult Szarvason az európai pénzügyi forrásokat hasznosítani szándékozó kutatási-fejlesztési feladatok megoldására. A Halászati és Öntözési Kutató Intézet továbbá a Tessedik Sámuel Főiskola Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Kar intézmények a „Környezettudatos hidrokultúra„ című (GVOP-3.1.1.-2004-05-0476/3.0) pályázatukban az egyre nagyobb teret hódító talaj nélküli zöldséghajtatás kettős problémájára kívánnak választ adni: Mit kell tenni, hogy ez a termesztési technológia a környezet legkisebb szennyezése mellett a leginkább takarékos tápanyag gazdálkodással valósuljon meg.amely a kőzetgyapotos és a hagyományos talajon történő termesztés látható különbségét mutatja be. A 3. ábra egy növényegyed vízgazdálkodási és tápanyag gazdálkodási körülményeinek ellenőrzését mutatja be. A pályázat alapgondolatát lényegében az 5. ábra hordozza, amely szerint a fóliatelep meghatározott részeiből valamennyi műtrágyát tartalmazó folyadék kifolyik, ami a képen látható megoldásban szennyezi a környezetet, ugyanakkor drága pénzen vásárolt műtrágya kárba vész.

Hirdetés

A pályázat futamidej

Hirdetés

Bíróné dr. Oncsík Mária

Konzorciumi koordinátor (HAKI)

dr. Lelkes János

Projekt menedzser (TSF MVK)

 

e 3 év, amely idő alatt a fenti kutatóhelyeken és Medgyesegyházán, Kovács Zoltán fóliatelepén, a kísérletek helyszínén folyamatosan lehet érdeklődni az aktuális eredményekről.
egy tápoldatozó automata berendezést és a 4. ábra

A témakör szemléltetésére mellékeltük az 1. és a 2. ábrát,

Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

Frakk Várpalota és Térsége Állatvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Egyesületünk 2005. januárjában alakult 35 lelkes várpalotai és... Tovább

kálium (K)

az ->alkálifémekhez tartozó, puha, késsel jól vágható, az élő szervezetek számára... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.