Alkalmazott Kutatási Fejlesztési Program a környezettudatos hidrokultúráért

Alkalmazott Kutatási Fejlesztési Program a környezettudatos hidrokultúráért

Bíróné dr. Oncsík Mária
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Konzorcium alakult Szarvason az európai pénzügyi forrásokat hasznosítani szándékozó kutatási-fejlesztési feladatok megoldására. A Halászati és Öntözési Kutató Intézet továbbá a Tessedik Sámuel Főiskola Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Kar intézmények a „Környezettudatos hidrokultúra„ című (GVOP-3.1.1.-2004-05-0476/3.0) pályázatukban az egyre nagyobb teret hódító talaj nélküli zöldséghajtatás kettős problémájára kívánnak választ adni: Mit kell tenni, hogy ez a termesztési technológia a környezet legkisebb szennyezése mellett a leginkább takarékos tápanyag gazdálkodással valósuljon meg.
Alkalmazott Kutatási Fejlesztési Program a környezettudatos hidrokultúráért
 

Konzorcium alakult Szarvason az európai pénzügyi forrásokat hasznosítani szándékozó kutatási-fejlesztési feladatok megoldására. A Halászati és Öntözési Kutató Intézet továbbá a Tessedik Sámuel Főiskola Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Kar intézmények a „Környezettudatos hidrokultúra„ című (GVOP-3.1.1.-2004-05-0476/3.0) pályázatukban az egyre nagyobb teret hódító talaj nélküli zöldséghajtatás kettős problémájára kívánnak választ adni: Mit kell tenni, hogy ez a termesztési technológia a környezet legkisebb szennyezése mellett a leginkább takarékos tápanyag gazdálkodással valósuljon meg.amely a kőzetgyapotos és a hagyományos talajon történő termesztés látható különbségét mutatja be. A 3. ábra egy növényegyed vízgazdálkodási és tápanyag gazdálkodási körülményeinek ellenőrzését mutatja be. A pályázat alapgondolatát lényegében az 5. ábra hordozza, amely szerint a fóliatelep meghatározott részeiből valamennyi műtrágyát tartalmazó folyadék kifolyik, ami a képen látható megoldásban szennyezi a környezetet, ugyanakkor drága pénzen vásárolt műtrágya kárba vész.

Hirdetés

A pályázat futamidej

Hirdetés

Bíróné dr. Oncsík Mária

Konzorciumi koordinátor (HAKI)

dr. Lelkes János

Projekt menedzser (TSF MVK)

 

e 3 év, amely idő alatt a fenti kutatóhelyeken és Medgyesegyházán, Kovács Zoltán fóliatelepén, a kísérletek helyszínén folyamatosan lehet érdeklődni az aktuális eredményekről.
egy tápoldatozó automata berendezést és a 4. ábra

A témakör szemléltetésére mellékeltük az 1. és a 2. ábrát,

Forrás: Agrárágazat

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

hallgatózás

->diagnosztikai vizsgáló eljárás, amely főként a has- és mellüregben keletkezett... Tovább

katabolizmus (disszimiláció, lebontás)

az élő szervezetek energiafelszabadító folyamata, amelynek során a bonyolult szerves... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés