Költségvetés 2007

Költségvetés 2007

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

EU-s színvonalú fejlődés a magyar agráriumban. - Az 1.250 milliárd forintos vidékfejlesztési és 1.500 milliárd forintos közvetlen európai támogatással a következő 6 évben olyan fejlődést lehetne elérni a magyar agráriumban, mint amilyen az Európai Unió fejlett agrárországaiban végbement - mondta Gráf József azon a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón, melyen tárcája jövő évi költségvetését ismertette.
Költségvetés 2007, agrártárca, kárenyhítési rendszer, földhivatalok, területalapú támogatás, agrár- és vidékfejlesztés, EU, nemzeti támogatás
A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter elmondta, 2007-ben 455,8 milliárd forint áll majd rendelkezésre agrár- és vidékfejlesztésre.
 
A miniszter szavai szerint a jövő évi agrárpolitika céljai közé tartozik a versenyképesség javítása, az EU-s támogatások maximalizálása, a kárenyhítési rendszer bevezetése, a bürokrácia csökkentése, a szakigazgatás átalakítása és az intézményrendszer korszerűsítése.
 
Utóbbiról szólva az agrártárca vezetője elmondta, a minisztérium létszáma csökken, a tárcánál a jogalkotási feladatok és az európai uniós ügyek maradnak, és létrehozzák a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalt, racionalizálják a földhivatalok működését, összevonnak szakképző intézményeket, valamint a nemzetközileg jelentős kutatóintézeteket korszerűsítik.
 
Gráf József tájékoztatása szerint jövőre 220 milliárd forint területalapú támogatással számolnak, agrár- és vidékfejlesztésre 156 milliárd forint jut, melyből a nemzeti vidékfejlesztési terv keretében 85, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programon belül 36 milliárd forint áll rendelkezésre.
 
A miniszter elmondta, a nemzeti támogatások összege 108 milliárd forint; ez úgy oszlik meg, hogy nagyobb részét, 78 milliárd forintot a top-up támogatás teszi ki, további 30 milliárd pedig egyéb nemzeti támogatás.
 
Gráf József az EU-s és a nemzeti támogatások arányáról szólva kitért arra, 2007-ben 310,8 milliárd forintot biztosít az unió, a fennmaradó 145 milliárd forintot a hazai költségvetés biztosítja.
Hirdetés

Forrás: FVM

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

fehérjehiány

az állatok helytelen takarmányozásából eredő hiányos fehérjeellátás különböző... Tovább

Nyíregyházai Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Nyíregyháza Báthory u. 13 4400 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés