A klónozott állatok fogyasztásának egészségügyi kockázatát vizsgálja az EFSA, Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal, klónozott állatok, élelmiszerbiztonság, állatjólét, környezetvédelem, szarvasmarha,

A klónozott állatok fogyasztásának egészségügyi kockázatát vizsgálja az EFSA

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal (EFSA) a Bizottság kérésére a klónozott állatok húsából és tejéből származó termékek biztonságát vizsgálja.
A klónozott állatok fogyasztásának egészségügyi kockázatát vizsgálja az EFSA, Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal, klónozott állatok, élelmiszerbiztonság, állatjólét, környezetvédelem, szarvasmarha,

Az EFSA az élelmiszerbiztonság, az állatjólét és a környezetvédelem tükrében fogja elkészíteni a szakvéleményét. A felkérés röviddel azt követően történt, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerellenőrző Hivatala (FDA) 2006. december 28-án egy előzetes kockázatbecslés alapján kijelentette, hogy a klónozott szarvasmarhák, sertések és kecskék húsának, ill. tejének fogyasztása biztonságos. Mivel a juhok klónozásáról korlátozott információ áll rendelkezésre, az FDA nem javasolta a klónozott juhok fogyasztását.

Hirdetés

Az EU-ban a klónozott állatokból készített élelmiszerekre vonatkozóan nem létezik specifikus szabályozás, habár az új élelmiszerek, az élelmiszeripar és az állategészségügy szabályozása érinti ezt a területet is.

Az európai élelmiszer-előállítás során nem alkalmazzák a klónozást, továbbá a klónozott állatokból származó termékek még nem kerültek be az európai élelmiszerláncba, de ahogy az EFSA-nak írt levelében a Bizottság is jelzi, már „nem állunk messze attól, hogy a klónozás a tömegtermelés elterjedt gyakorlatává váljon”, továbbá „a klónozással előállított termékek várhatóan 2010 előtt világszerte el fognak terjedni”. A haszonállatok klónozása  különösen az Egyesült Államokban  nyereséges tevékenységnek számít. A Bizottság az Európai Etikai Csoport (EGE) véleményezését is kérte a klónozás etikai kérdését illetően.

Hirdetés

Forrás: Eu-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

direktvető gép

a szántás nélküli —talajművelési eljárásoknál használt, vetőágyat készítő... Tovább

11/2007. (II. 20.) FVM rendelet

a takarmányok elõállításáról, forgalomba hozataláról és felhasználásáról szóló 2001.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés