klíma, felmelegedés, amerikai kongresszus, társadalom, klímaváltozás, fundamentalista környezetvédők, tudományos ismeretek, Václav Klaus, klimatológus,

Klaus ismét élesen bírálta a természettudósokat és a környezetvédőket

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Eltúlozzák a természettudósok és a környezetvédők a klíma felmelegedésének hatását a társadalomra. A gazdasági szakértőknek ezért meg kellene akadályozniuk, hogy a természettudósok és a környezetvédők "betörjenek" az ő tudományos felségterületükre - jelentette ki Václav Klaus cseh államfő szerdán Prágában egy, a légköri felmelegedésről tartott előadásában. Václav Klaus, aki évek óta éles vitában áll a környezetvédőkkel, s nem hajlandó elismerni tevékenységüket, elmondta, hogy nézeteit erről a kérdésről egy könyvben foglalta össze, amely a közeli hetekben jelenik meg Prágában. "Meggyőződésem, hogy a klímaváltozásokról folytatott jelenlegi vitákhoz a közgazdászoknak is van mondanivalója" - szögezte le a közgazdász végzettségű politikus.
klíma, felmelegedés, amerikai kongresszus, társadalom, klímaváltozás, fundamentalista környezetvédők, tudományos ismeretek, Václav Klaus, klimatológus,

A globális felmelegedéssel kapcsolatos nézeteit a cseh államfő a közelmúltban azokban a válaszokban is kifejtette, amelyeket az amerikai kongresszus által megfogalmazott kérdésekre adott. Klaus felszólította a politikusokat: ne engedjenek a magukat környezetvédőknek minősítő személyek és csoportok nyomásának, s védjék meg a szabad társadalom elveit.

"A kommunizmust a környezetvédők becsvágyának a veszélye váltotta fel" - figyelmeztette Klaus az amerikaiakat. Jan Pret neves cseh klimatológus szerint Václav Klaus véleménye a klímaváltozások hatásairól merőben ellentétes az eddigi tudományos ismeretekkel. Klaus szerdai előadásában ismételten kifejtette: nem a klíma van veszélyben, hanem a fundamentalista környezetvédők veszélyeztetik az emberi szabadságot, s ezt nem szabad megengedni.

Hirdetés

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

fogyóeszköz

minden olyan eszköz, berendezési és felszerelési tárgy, szerszám, munka- és védőruha stb.,... Tovább

enzoócia (endémia)

kisebb körülhatárolt területeken (egy-egy állományban) jelentkező és nem terjedő fertőző... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés