5 kipusztíthatatlan szobanövény - akár hetekig is képesek fejlődni fény és víz nélkül

hirdetes

Ez az 5 szobanövény fény és víz nélkül is hetekig túlél

TK, SFV
Rákvirág

Éppen ezért, ha növényünk kedvében akarunk járni, permetezhetjük leveleit, ezzel is elérve, hogy még szebb legyen. Szeret a szabad levegőn lenni, ezért, ha van rá lehetőség, nyáron tegyük ki őket a kertbe vagy teraszra.


3.    Legénypálma


Fényes, sötétzöld leveleinek köszönhetően szinte összekeverhetjük egy műnövénnyel is. A bőrszerű lombozat nemcsak része a növény szépségének, hanem szívósságához is hozzájárul. A levelek bezárják a nedvességet, így nagyon jól bírja a száraz körülményeket. Hagymaszerű gyökereiben vizet tárol, akár hónapokig képes raktározni. Csak akkor öntözzük meg, ha száraznak érezzük talaját. Természetes fény nélküli irodákba tökéletes választás, ugyanis lámpák alatt is remekül működik. Tartása során két dologra kell figyelnünk, ne helyezzük tűző napra, és kerüljük a túlöntözést.

hirdetes


4.    Szobai szanszeviéria


A merev, függőleges levelei miatt népszerű, szinte bármilyen belsőépítészeti stílushoz jól illeszkedik. A nagyobb példányok elhelyezhetőek félhomályos sarkokban is, kisebbek pedig asztaldíszként is jól mutathatnak. Legjobban erős fényben érzi jól magát, de a gyenge világítás mellett is rendesen fejlődik. Víz tekintetében sem igényes, elég akkor locsolni, mikor földjének felszíne már kiszáradt. Párásítást egyáltalán nem igényel. Ha elég meleg számára a levegő és elég világos van, akkor erős illatú, de jelentéktelen kinézetű virágokat hozhat.

hirdetes


5.    Rákvirág


Ezüsttel, arannyal, vörössel, krémszínnel összekent vagy pettyezett mintás levelei miatt előszeretettel tartják otthonukban a szobanövények kedvelői. Szinte bárhol otthon érzi magát. A gyenge fényt rendkívül jól tolerálja, még természetes fény nélküli termekben is egészségesen fejlődik, viszont a levelek mintázata fény hiánya miatt elhalványulhat. Öntözzük, ha száraznak érezzük talaját. Trópusi növény lévén a meleg, párás, tápanyagban gazdag körülményeket kedveli, de nem igényli. Az egyetlen dolog, amire kifejezetten ügyelnünk kell, hogy ne tegyük huzatos helyre.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-09-13

5 egyszerű trükk, ami segíthet életben tartani a benti növényeket

Vásároltál egy csodaszép növényt, locsoltad, gondoztad, ennek ellenére elkezdett haldokolni? Van néhány trükkünk, amit bevethetsz a növény életben tartására!

2022-09-27

Pénztárcabarát utazást keresel az őszi szünetre? Mutatjuk a legolcsóbb Európai úti célokat!

Az árak világszerte meredeken növekednek, így se szeretnénk lemondani az utazás élményéről, jöhetnek a pénztárcabarát megoldások, olcsóbb úti célok Európában

2022-09-12

Növénygyökerekkel kapcsolatos problémák: Miért pusztulnak el a növényeim ugyanazon a helyen?

„Segítség, minden növényem elpusztul!” Ez az egyik leggyakoribb probléma mind a kezdő, mind a tapasztalt termelők körében.Miért megy tönkre minden növény?

2022-08-31

Az ünnepi kaktuszok különböző fajtái: Neked vajon karácsonyi vagy hálaadási kaktuszod van otthon?

Az ünnepi kaktuszok között többféle is van. De hogyan különböztessük meg a karácsonyi, a hálaadási és a húsvéti kaktuszt egymástól? Mostani cikkünkből kiderül!

2022-08-31

Bambuszpálma gondozása: Hogyan neveljünk bambuszpálmát

Egy kis trópusi életet hozhatunk be az otthonunkban a bambuszpálmával. A gondozása nagyon egyszerű és ha kedveli az otthonodat, akkor sokáig veled marad ez a növény.

2022-08-31

Így mentsük meg a rézvirág magvait későbbre

A vetőmagok megmentésének képessége minden kertész számára fontos, míg a virágosok kétségtelenül hasznot húznak abból, hogy megtanulják megmenteni saját magjukat.

2022-09-27

Új túraútvonal Buda és a Dunakanyar között – Járjátok végig a Pálos utakat!

A Budapest környéki erdők az ország leglátogatottabb túraútvonalai közé tartoznak és most egy újabb útvonallal bővült az útvonalhálózat a Pálos utakkal!

2022-09-27

5 túraútvonal a Visegrádi-hegységben, ahol bámulatba ejt az őszi erdő

Visegrádra legtöbben csak a fellegvárat jönnek megnézni, de számos más lenyűgöző látnivaló vár még a Visegrádi-hegység felfedezése során - Visegrád kirándulás

További cikkek ebben a témában


vörösvérsejtek

A vérnek a vöröscsontvelőben képződő, hemoglobintartalmú alakos eleme. Az emlősállatok... Tovább

Escherichia coli (E. coli)

pálcika alakú, fakultatív anaerob (anaerob szervezetek), az Enterobacteria-ceae családba... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Növénytermesztés