5 kipusztíthatatlan szobanövény - akár hetekig is képesek fejlődni fény és víz nélkül

Ez az 5 szobanövény fény és víz nélkül is hetekig túlél

TK, SFV
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Rákvirág

Éppen ezért, ha növényünk kedvében akarunk járni, permetezhetjük leveleit, ezzel is elérve, hogy még szebb legyen. Szeret a szabad levegőn lenni, ezért, ha van rá lehetőség, nyáron tegyük ki őket a kertbe vagy teraszra.


3.    Legénypálma


Fényes, sötétzöld leveleinek köszönhetően szinte összekeverhetjük egy műnövénnyel is. A bőrszerű lombozat nemcsak része a növény szépségének, hanem szívósságához is hozzájárul. A levelek bezárják a nedvességet, így nagyon jól bírja a száraz körülményeket. Hagymaszerű gyökereiben vizet tárol, akár hónapokig képes raktározni. Csak akkor öntözzük meg, ha száraznak érezzük talaját. Természetes fény nélküli irodákba tökéletes választás, ugyanis lámpák alatt is remekül működik. Tartása során két dologra kell figyelnünk, ne helyezzük tűző napra, és kerüljük a túlöntözést.


4.    Szobai szanszeviéria


A merev, függőleges levelei miatt népszerű, szinte bármilyen belsőépítészeti stílushoz jól illeszkedik. A nagyobb példányok elhelyezhetőek félhomályos sarkokban is, kisebbek pedig asztaldíszként is jól mutathatnak. Legjobban erős fényben érzi jól magát, de a gyenge világítás mellett is rendesen fejlődik. Víz tekintetében sem igényes, elég akkor locsolni, mikor földjének felszíne már kiszáradt. Párásítást egyáltalán nem igényel. Ha elég meleg számára a levegő és elég világos van, akkor erős illatú, de jelentéktelen kinézetű virágokat hozhat.


5.    Rákvirág


Ezüsttel, arannyal, vörössel, krémszínnel összekent vagy pettyezett mintás levelei miatt előszeretettel tartják otthonukban a szobanövények kedvelői. Szinte bárhol otthon érzi magát. A gyenge fényt rendkívül jól tolerálja, még természetes fény nélküli termekben is egészségesen fejlődik, viszont a levelek mintázata fény hiánya miatt elhalványulhat. Öntözzük, ha száraznak érezzük talaját. Trópusi növény lévén a meleg, párás, tápanyagban gazdag körülményeket kedveli, de nem igényli. Az egyetlen dolog, amire kifejezetten ügyelnünk kell, hogy ne tegyük huzatos helyre.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-07-01

Ültess paradicsomot még akár júliusban is - Használj hónaljhajtásokat!

Júliusban már sokan úgy gondolják, hogy felesleges belefogni a kertészkedésbe, pedig ez nem igaz. Még mindig van lehetőség a paradicsom ültetésére. Mutatom

2024-07-01

A piros paprika érése: A zöldtől a pirosig tartó izgalmas utazás

A piros paprika a magyar gasztronómia elengedhetetlen eleme. Most megismerheted érésének folyamatát, és a kémiai magyarázatot arra, hogyan válik pirossá.

2024-07-05

A világ 10 legritkább állata, amik közel állnak a teljes kihaláshoz

Globálisan egy biodiverzitási válság közepén vagyunk. Bemutatok 10 olyan állatot, amik nagyon ritkák, extrémen veszélyeztetettek, és még sosem hallottál róluk.

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

paraquat-dibromid

—>heterociklikus vegyület hatóanyagú gyomirtó szerek, —> lucerna vegyszeres gyomirtása Tovább

öklendezés

a —>hányáshoz hasonló jelenség, de a hányinger ellenére nem ürül gyomortartalom. Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Növénytermesztés