Nem csak tavasszal lehet meseszép kerted - ezek az évelők fognak majd az első fagyokig virágozni

hirdetes

Kihagyhatatlan évelők a kertből – ezek a legszebb nyár végén virágzó növények

TK, SFV
Őszi napfényvirág

Rózsáskék varjúháj


A varjúhájak közül számos fajtáról beszélhetünk - a rózsáskék varjúhájnak levelei kékes árnyalatúak, ezáltal ugyanakkor nem csak nyáron bírnak nagyobb esztétikai értékkel kertedre nézve, hanem az év szinte minden pontján. Azért került cikkünkbe, mert augusztus felé nyílnak kárminpiros virágai, ezzel kontrasztot teremtve a kékes levelekkel, így megjelenve a lapos, kerek bokrokon.


Ültethető szabadföldbe, de akár kőedényben, egy nagyobb cserépben, de sziklakertben is remekül mutathat. Arra ugyanakkor érdemes figyelnünk, hogy az a legmegfelelőbb számára, ha napos, világos helyet kap. Talaj szempontjából nem igényes, viszont fontos, hogy az jó vízáteresztő képességgel rendelkezzen majd.

hirdetes


Szellőrózsa


A szellőrózsa augusztusban kezdi majd el lilásrózsaszín virágait kibontani, amikor is a növény akár az egy méteres magasságot is elérheti. Érdemes napos vagy félárnyékos helyet keresni számára így biztosítva, hogy megfelelően fejlődjön. Talajok szempontjából ő sem túlzottan igényes, de fontos, hogy az tápanyagdús legyen, valamint, hogy jó vízáteresztő képességgel rendelkezzen.


Napraforgófélék


hirdetes
A fűzlevelű és az érdes napraforgó tökéletes segítséget nyújt majd, ha nem szeretnéd, hogy a nyár vége felé közeledve csupasszá váljon kerted. Mindkét növény megközelítőleg másfél – két méter magas, kedveli a napos helyeket. Tövük terjedő, évelők. Nem csak az évelőágyak hátterében mutat remekül, de akár egy medence mellett is remekül fog majd mutatni, vízpart-imitátorként.


Őszi napfényvirág


Erőteljes növekedésű, viszont az imént említett napraforgóknál már valamivel kisebb termettel rendelkezik. Sárga-piros-narancs árnyalatokban pompázik a legtöbb, amennyiben szeretnénk, hogy megfelelően virágozzon, fontos, hogy napos, meleg területre ültessük majd. Gondozása kapcsán érdemes odafigyelni arra, hogy a szárazságot ugyanakkor nem tűri, igy fontos, hogy rendszeresen locsoljuk, de sose stagnáljon rajta a víz. Mind a lepkék, mind a méhek és egyéb beporzók is imádják, igazi rovarcsalogató.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

Ismerjétek meg ti is ezt a tündéri kis virágot, a bakopát. Mindent, az ültetéséről, teleltetéséről és a gondozásáról. Cikkünkből megtudhattok mindent a bakopa virágról!

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-08-05

Hogyan ültessünk zabot? – Zabültetés és gabonatermesztés a házikertben

A „vadzab elvetéséhez” nincs szükség 40 hektárra vagy nehézgépekre. Egy 20 x 50 méteres parcellán egy köböl zabot termeszthetsz! Így termessz zabot otthon!

2022-07-29

Nyárvégi teendők a kertben

Akárhogy is, kertednek augusztusban is szüksége van az odafigyelésedre. Íme a legfontosabb nyárvégi teendők a kertben! Mutatjuk mit csinálj, és milyen sorrendben!

2022-08-05

6 növény, amivel dúsíthatod a zöldségeskerted termését! – Nitrogén termelő növények

Próbáld ki a természetes tápanyagellátókat, és ültess nitrogéntermelő növényeket! Az egészséges talaj egészséges növényeket eredményez, hanyagold a vegyszert!

2022-08-09

Mit ültess augusztusban? Ezek a növények tuti befutók

Az augusztus remek alkalom, hogy megtervezzük a következő évet. Nem tudod mit ültess augusztusban? Akkor itt az ideje, hogy elvesd a szívós egynyári növényeket.

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

További cikkek ebben a témában


igásállat

főleg vonóerejével hasznosuló állat. Tartása a technika feji.-vei egyre inkább háttérbe... Tovább

farinotom

a gabona —>acélosságának meghatározására szolgáló készülék. Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert kert Kertészet