Keresés az Agrároldal.hu oldalon: polifenol

Keresés


Összesen: 17 találat.

Oldal Találatok száma

A friss paradicsom antioxidáns tulajdonságú vegyületeinek és hidroximetil-furfurol tartalmának értékelése

A friss paradicsom és a paradicsomból készült ételek hazánkban is kedvelt fogyasztási cikknek számítanak, amit a statisztikai adatok is alátámasztanak. Az egy főre jutó fogyasztás (12...

16

6 bizonyított egészségügyi előnye az étcsokoládénak

Az étcsokoládé tele van olyan tápanyagokkal, amelyek pozitívan befolyásolhatják az egészséget. A kakaófa magjából készült, és ez az egyik legjobb antioxidáns forrás. Tanulmányok...

3

Legyen saját gránátalmát, elmondom, mit kell tenned érte!

A gránátalma igen régóta ismert gyümölcs, amelyhez sok monda, történet kapcsolódik. Nálunk is egyre népszerűbb, bár az országba kerülő sokféle változatból igazán nehéz...

2

Jobb minőségű a fahordóban tárolt pálinka!

Csomagolástechnikai sorozatunk érdekes és nem szokványos témája a valódi gyümölcspálinkák érlelése során bekövetkező kölcsönhatások elemzése, abból a szempontból, hogy a kézben...

2

A fantasztikus alma – Ezért fogyaszd minden nap!

Az alma nem alaptalanul az egészség egyik nemzetközi jelképe – a viktoriánus Angliában már az 1800-as években tisztában voltak az alma megannyi jótékony hatásával, a tudomány pedig...

2

Egészséges a tökmagolaj? Érdekességek!

Amellett, hogy a tökmagolaj hihetetlenül sokoldalú, gazdag ízzel és élénkvörös-narancssárga árnyalattal büszkélkedhet. Ráadásul nagyszerű kiegészítője lehet az egészséges, jól...

1

Hamarosan itt a tél, jöhetnek a vitaminok: a csipkebogyó

Mindenki ismeri a csipkebogyót, de leginkább a C-vitamin tartalmáról, pedig rengeteg jótékony hatása van még az egészségünkre. Cikkünkből most kiderül, hogy mi mindenre jó még a csipkebogyó.

1

A dió 5 bizonyítottan pozitív hatása az egészségre

Sokan alábecsülik az egyik legnagyobb kincsét a világnak: a diónak rengeteg olyan egészségügyi előnye van, amit tudományosan is bizonyítottak. Nem csak a levegőbe beszélnek nagymamáink,...

1

Araza gyümölcs (Eugenia stipitata) – Alapvető útmutató egy furcsa egzotikus gyümölcshöz

Ha rajongsz a furcsa egzotikus gyümölcsökért, akkor talán hallottál már az arazáról vagy az Eugenia stipitatáról; egy gyümölcsfa, amely a guava családhoz tartozik, amely az Amazonas...

1

A találati lista a cikkek után folytatódik
Avokádó barnulása

Így lehet megakadályozni, hogy az avokádó bebarnuljon

Ezek az egyszerű trükkök segíthetnek abban, hogy kedvenc guacamole hozzávalónk, salátaalapanyagunk frissen, zölden nézzen ki, és készen álljon szinte bármilyen recept...

araza gyümölcs

Araza gyümölcs (Eugenia stipitata) – Alapvető útmutató egy furcsa egzotikus gyümölcshöz

Ha rajongsz a furcsa egzotikus gyümölcsökért, akkor talán hallottál már az arazáról vagy az Eugenia stipitatáról; egy gyümölcsfa, amely a guava családhoz tartozik, amely az...

Nagy útifű

Mindenki irtja, pedig a leghasznosabb gyógynövény - A lándzsás útifű bemutatása

A lándzsás útifű hazánkban mindenütt előforduló, igénytelen évelő gyomnövény. Biztosan mindenki látott már ilyen növényt a kertjében és sokan el is kezdték a kiirtását,...

Röviden a fehérborok készítéséről

A fehérborok készítéséről röviden

A szőlőfeldolgozás lényege, hogy a mustot a szilárd részektől elválasszuk. Ennek különböző munkafolyamatai vannak, most ezekkel ismerkedhettek meg közelebbről! 

Csipkebogyó

Hamarosan itt a tél, jöhetnek a vitaminok: a csipkebogyó

Mindenki ismeri a csipkebogyót, de leginkább a C-vitamin tartalmáról, pedig rengeteg jótékony hatása van még az egészségünkre. Cikkünkből most kiderül, hogy mi mindenre jó...

A dió 5 pozitív hatása

A dió 5 bizonyítottan pozitív hatása az egészségre

Sokan alábecsülik az egyik legnagyobb kincsét a világnak: a diónak rengeteg olyan egészségügyi előnye van, amit tudományosan is bizonyítottak. Nem csak a levegőbe beszélnek...

 paradicsom

A friss paradicsom antioxidáns tulajdonságú vegyületeinek és hidroximetil-furfurol tartalmának értékelése

A friss paradicsom és a paradicsomból készült ételek hazánkban is kedvelt fogyasztási cikknek számítanak, amit a statisztikai adatok is alátámasztanak. Az egy főre jutó...

Így fog virulni a kertedben a gránátalma!

Legyen saját gránátalmát, elmondom, mit kell tenned érte!

A gránátalma igen régóta ismert gyümölcs, amelyhez sok monda, történet kapcsolódik. Nálunk is egyre népszerűbb, bár az országba kerülő sokféle változatból igazán nehéz...

Oldal Találatok száma

Így lehet megakadályozni, hogy az avokádó bebarnuljon

Ezek az egyszerű trükkök segíthetnek abban, hogy kedvenc guacamole hozzávalónk, salátaalapanyagunk frissen, zölden nézzen ki, és készen álljon szinte bármilyen recept...

1

Vajon egészségesek az aszalt gyümölcsök?

Az aszalt gyümölcsökkel kapcsolatos információk nagyon ellentmondásosak. Egyesek szerint tápláló, egészséges nassolnivaló, míg mások szerint semmivel sem jobb, mint az...

1

A fehérborok készítéséről röviden

A szőlőfeldolgozás lényege, hogy a mustot a szilárd részektől elválasszuk. Ennek különböző munkafolyamatai vannak, most ezekkel ismerkedhettek meg közelebbről! 

1

Mindenki irtja, pedig a leghasznosabb gyógynövény - A lándzsás útifű bemutatása

A lándzsás útifű hazánkban mindenütt előforduló, igénytelen évelő gyomnövény. Biztosan mindenki látott már ilyen növényt a kertjében és sokan el is kezdték a kiirtását, mivel nem...

1

BOTRÁNY!!! Megtiltják, hogy a génmódosításról beszéljünk

A Monsanto és a TED is megunta, hogy a génmódosításról viták zajlanak, ezért megtiltotta mindenkinek, hogy beszéljen róla, bármit képesek megtenni azért, hogy eltitkolják mit is...

1

A burgonya védelme

A dél-amerikai származású burgonya (Solanum tuberosum L.) világviszonylatban az egyik legfontosabb növényünk. Termésmennyiségben a búza, kukorica és rizs után a negyedik helyen áll....

1

Agrobaktériumos fertőzéstől mentes szőlő-szaporítóanyag előállítása

A szôlô agrobaktériumos betegségét két baktérium idézheti elô: az Agrobacterium vitis és az Agrobacterium tumefaciens. A két baktérium, közeli rokonságuk ellenére, számos...

1

Ismerjük meg a gránátalmát!

A gránátalma (Punica granatum) a gránátalmafélék (Punicaceae) családjába tartozik. Mediterrán vidékeken őshonos lombhullató fa vagy bokor. Magassága 2 és 4 méter között változik, de...

1