Keresés az Agrároldal.hu oldalon: borkén

Keresés


Összesen: 7 találat.

Oldal Találatok száma

Időszerű borkezelések - a 2005. évi borok aktuális kezelése

A bor bonyolult összetételű folyadék, melynek egyes komponensei a bor készítése, tárolása és rossz esetben forgalomba hozatala során instabilitást mutathatnak. A borok tisztítása,...

5

Borok fejtése

A feldolgozás során a mustba került bogyórészek és egyéb szennyező anyagok, az elhalt élesztősejtek erjedés után leülepednek a borban. Később a bor tisztulása, fejlődése folyamán...

2

Szakszótár - 12/2006. (II. 3.) FVM rendelet

a Nagy-Somlói borvidék védett eredetû borairól A szõlõtermesztésrõl és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény 57. §-a (1) bekezdésének g) pontjában kapott...

1

Csodálatosan szép, egészséges különlegesség - A kék mézbogyó termesztése

A kék mézbogyó (Lonicera caerulea) egy hosszúkás, kék színű gyümölcs, ami első ránézésre egy kinyújtott, lapított kék áfonyára hasonlít. A loncfélék családjának e tagja nevét...

1

A találati lista a cikkek után folytatódik
Hasznos tanácsok a kék mézbogyó termesztéséhez

Csodálatosan szép, egészséges különlegesség - A kék mézbogyó termesztése

A kék mézbogyó (Lonicera caerulea) egy hosszúkás, kék színű gyümölcs, ami első ránézésre egy kinyújtott, lapított kék áfonyára hasonlít. A loncfélék családjának e...

Röviden a fehérborok készítéséről

A fehérborok készítéséről röviden

A szőlőfeldolgozás lényege, hogy a mustot a szilárd részektől elválasszuk. Ennek különböző munkafolyamatai vannak, most ezekkel ismerkedhettek meg közelebbről! 

Így készül az igazi magyar savanyú káposzta!

A savanyú káposzta az a savanyúság, amelyből minden télen rengeteget kellene fogyasztanunk. Kérdés, hogy melyik káposztát választjuk! A következő cikkben elmondjuk nektek, hogy...

Időszerű borkezelések - a 2005. évi borok aktuális kezelése

A bor bonyolult összetételű folyadék, melynek egyes komponensei a bor készítése, tárolása és rossz esetben forgalomba hozatala során instabilitást mutathatnak. A borok...

Borok fejtése

A feldolgozás során a mustba került bogyórészek és egyéb szennyező anyagok, az elhalt élesztősejtek erjedés után leülepednek a borban. Később a bor tisztulása, fejlődése...

BOROZÓ (II.)

Hosszabb ideig, boraink minőségét palackban tudjuk megőrizni. A palackozás ma már nem csak a jól felszerelt nagyüzemek lehetősége, kis beruházással otthoni borainkat is lepalackozhatjuk.

nyest

A galád nyest! Nyestről mindent

Tavasszal és nyáron napi 16 órán át aktív. Igen fürge mászó, de szinte minden zsákmányát a földön ejti el. A  menyétfélék családjának kíváncsiságát, vadságát...

fácán

Ismerős hang a mezőn: Ez a fácán

Európába feltehetően az ókorban telepítették be, jelenleg a legfontosabb apróvad Magyarországon.  A XIX. századig a colhicus alfaj élt hazánkban, később telepítették...

Oldal Találatok száma

BOROZÓ (II.)

Hosszabb ideig, boraink minőségét palackban tudjuk megőrizni. A palackozás ma már nem csak a jól felszerelt nagyüzemek lehetősége, kis beruházással otthoni borainkat is lepalackozhatjuk.

1

A fehérborok készítéséről röviden

A szőlőfeldolgozás lényege, hogy a mustot a szilárd részektől elválasszuk. Ennek különböző munkafolyamatai vannak, most ezekkel ismerkedhettek meg közelebbről! 

1

Így készül az igazi magyar savanyú káposzta!

A savanyú káposzta az a savanyúság, amelyből minden télen rengeteget kellene fogyasztanunk. Kérdés, hogy melyik káposztát választjuk! A következő cikkben elmondjuk nektek, hogy melyik a...

1