Klímakutatók szerint az emberiségnek gyorsan kell cselekednie, klímakutató, katasztrófa, ENSZ, környezetvédelmi jelentés, sarkvidéki jégpajzsok, olvadás, óceán, vízszint, mezőgazdasági termelés, atome

Klímakutatók szerint az emberiségnek gyorsan kell cselekednie

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Klímakutatók szerint az emberiségnek gyorsan kell cselekednie, mert már csak 2020-ig van idő egy visszafordíthatatlan környezetvédelmi katasztrófa elhárítására. Mindenekelőtt ezt hangsúlyozza az ENSZ, készülő újabb környezetvédelmi jelentése, amelynek részleteit a Financial Times Deutschland csütörtökön ismertette. A napilap által közölt beszámoló szerint amennyiben a következő években nem történik meg a környezetet kímélő, hatékonyabb technológiák bevezetése, olyan katasztrófa következhet be, amelynek hatásai valóban felmérhetetlenek. A jelentés mindenekelőtt az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának rendkívül gyors csökkentését sürgeti.
Klímakutatók szerint az emberiségnek gyorsan kell cselekednie, klímakutató, katasztrófa, ENSZ, környezetvédelmi jelentés, sarkvidéki jégpajzsok, olvadás, óceán, vízszint, mezőgazdasági termelés, atome

Ennek kapcsán utal arra, hogy az általános felmelegedés következtében a sarkvidéki jégpajzsok további olvadása és az óceánok vízszintjének folytatódó emelkedése várható. Mindez pedig beláthatatlan méretű áradásokhoz vezethet.

A beszámoló készítői a várható katasztrófa elhárítása érdekében intézkedések egész sorát javasolják.  Ezek közé tartozik egyebek között a bioüzemanyagok fokozottabb alkalmazása, továbbá az atomenergia átfogó hasznosítása. Számos ajánlott intézkedés a mezőgazdasági termelésre vonatkozik, mindenekelőtt olyan termelési eljárások alkalmazásának szükségességére utalva, amelyek során kevesebb, a környezetnek rendkívüli mértékben ártó metángáz szabadul fel.

Hirdetés

A lap szerint az ENSZ illetékes hatóságai az  új jelentést a napokban hozzák nyilvánosságra, annak részletei azonban már előzetesen az újság birtokába jutottak. Ebből pedig feketén-fehéren kiderül, hogy az emberiségnek "még maximum tizennégy éve van" a katasztrófa elhárítására - emelte ki a tekintélyes német újság.

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

juhok gyomor- és bélférgessége

okozói a Tricho-strongylidae családba tartozó fonálférgek. A kifejlett férek az oltógyomor... Tovább

elszámolóár

olyan, a könyvvitelben alkalmazott, belső használatú egységár, amelyet az áru-, az anyag-... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 185

Átlagos értékelés: 4.9