Szuper ötlet - ígykészíts egyszerűen otthonodban karácsonyi manót

hirdetes

Karácsonyi manók őrületében – Így készítsd el saját kezűleg!

Szélesi Ferenc, NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Készítsünk karácsonyi manót

A karácsonyi manó készítésének menete – Öltöztessük fel!

A manó ruhájának anyaga lehet zokni, farmer, bármilyen kötött anyag (sál, pulóver) – ha épp nem találsz semmit, akkor irány a legközelebbi turkáló, fillérekért meg fogsz kapni bármit. Méreteket nem tudok mondani, mert, mint ahogyan a videón is látszik, mindent megközelítőleg és szemre mérek, vágok.

Amire szükség lesz: zokni, olló, ragasztópisztoly. Még egy hasznos tipp: amikor a sapkát kell mérni, érdemes úgy tenni azt, hogy az legyen az érzés, mintha nagy lenne – ekkor lesz pont jó! Először is a zoknit rámérjük az elkészített testformára, és levágjuk a megfelelő méretű darabot a zokniból.

hirdetes

Ezután a hurkapálcát tesszük a zokni mellé, és ismét levágjuk a megfelelő méretet. Ragasztópisztoly segítségével összeragasztjuk a lábakra kerülő zoknikat, majd ráhúzzuk a hurkapálcákra. 

A karácsonyi manó készítése – Állítsuk össze a karácsonyi manónkat! 

Az utolsó rész következik, ami az összeállítás – meg vannak a lábak, a test és a ruha is, már csak össze kell rakni ezeket. Amit én használtam: szakállnak való, nagy fa gyöngy az orrnak (hobby boltos mind a kettő), egyéb apró díszek, dekorok, gyöngyök, gombok.

Megjegyzem, hogy ez az a rész, ahol csak a képzelet szab határt, szóval bármit felhasználhattok! A szakállrészt méretre vágtam, majd a fa gyönggyel együtt felragasztottam a helyére. Ezután a lábakat hozzáerősítettem a testhez – ne sajnáljátok elég mélyre szúrni a testbe, ugyanis ezzel lehet biztosítani a stabilitást. Ezek után a zokniból készítettem egy sapkát is, amit szintén felragasztottam.

hirdetes

A cipőre is tettem a szakállhoz használt anyagból, majd következett a díszítés, végezetül pedig készítettem két kezet is. Remélem, hogy elnyeri a tetszéseteket a karácsonyi manóm, jó szórakozást és alkotást kívánok, ha szeretnétek elkészíteni ti is!  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-05

Hétvégén mézeskalács fesztivál várja a látogatókat ezen a településen!

Ezen a hétvégén, december 8-9-én Gyula városa méz és gasztronómia szerelmeseit várja egy egyedi rendezvényre, ahol az Év Kiváló Magyar Méze versenyét is megrendezik

2023-12-11

Környezetbarát Karácsony: természetes dekorációk és ajándékötletek

Miért ne lenne még több természetes karácsonyi díszünk, és miért ne ajándékoznánk egy picikét fenntarthatóbb módon? Mutatunk nagyon jó karácsonyi ötleteket!

2023-12-05

Műfenyő vagy vágott fenyő? – Ez egy teljes tévhit!

A Karácsonyfa-vásárlás kapcsán felmerülő dilemmát érintve Kovács Erik, a Klímapolitikai Intézet kutatója cáfolja a műfenyő környezetbarátságával kapcsolatos tévhiteket.

2023-12-11

A tökéletes karácsonyi kompót receptje

A karácsony a különleges ízek ünnepe is szerintem. Ilyenkor érdemes olyan finomságokat is készíteni, mint például ez a mennyeien finom karácsonyi kompót.

2023-12-05

Tudtad hogy ezekben a magyar fürdőkben gyulladáscsökkentő gyógyvízben lehet fürdeni?

Felfedezzük azokat a kivételes fürdőket, ahol nemcsak kellemesen pihenhetünk, de a gyulladáscsökkentő gyógyvíz áldásos hatásaival is gondoskodhatunk egészségünkről.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Békéscsaba Városi Állatvédõk Közhasznú Egyesülete

Állatvédõ szervezet Az egyesület mûködése során törekszik az Állatvédelmi törvény... Tovább

elválasztás

1. (biol.) (szekréció) Különböző növényi és állati sejtek egyik életműködése, amellyel... Tovább

Tovább a lexikonra
Karácsony Karácsonyi díszek