Megállapodást kötött az agrártárca a növényorvosi kamarával, támogatási szerződés, gazdaság

Megállapodást kötött az agrártárca a növényorvosi kamarával

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Támogatási szerződést kötött a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarával.
Megállapodást kötött az agrártárca a növényorvosi kamarával, támogatási szerződés, gazdaság

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A növényorvosi kamara hétmillió forintot kap az agrártárcától arra, hogy a köztestület konkrét állami feladatokban nyújtson segítséget a minisztériumnak. A szerződést az agrártárca részéről aláíró Gőgös Zoltán államtitkár az aláíráskor közölte: egyes államigazgatási feladatok átadása azért éri meg az agrártárcának, mert azt a köztestület 60-70 százalékos költséggel oldja meg az államigazgatási szervezet helyett. 
Ezek a feladatok egyebek mellett a termelők nem iskolai rendszerű szakmai képzése, továbbá a különböző járványügyi előrejelzésekben való részvétel, valamint a megelőzés segítése, továbbá egy esetleges járvány elhárításában való részvétel, szakmai információk gyűjtése és terjesztése. 

Hirdetés

Háromezer tagja van a kamarának 
Vályi István, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara elnöke elmondta: a kamarának jelenleg mintegy 3000 tagja van, kizárólag felsőfokú végzettséggel rendelkező növényvédő szakemberek. Jelenleg Magyarországon évente mintegy 20 ezer tonna növényvédő szert használnak fel. Az elnök ehhez azonban hozzátette, hogy a felhasználásról pontos statisztikai adatok nincsenek. A növényvédőszerek tömegének közlése szerinte egyébként is félrevezető, mert nem a mennyiség, hanem a hatóanyag számít egy-egy szer alkalmazásakor. 

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: www.magyarorszag.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

talaj kémhatása

a —>talajoldat savas v. lúgos volta, az oldatban levő H+- és OH_-ionok mennyiségétől... Tovább

kanszállás

természetes szaporítás esetén a tenyészkanok elhelyezésére szolgáló épület. A kanokat... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 105

Átlagos értékelés: 4.8