Jóval drágább lett a krumpli, agrártermék, növényi termékek, állati termék, mezőgazdaság, gabonafélék, zöldségfélék, gyümölcsfélék, olajnövény, krumpli

Hirdetés

Jóval drágább lett a krumpli

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az agrártermékek termelőiár-szintje 2007 januárjában 14,3 százalékkal nőtt az előző év januárjához viszonyítva. Ezen belül a növényi termékek árszínvonala 25,9 százalékkal, az élő állatoké és állati termékeké 3 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Jóval drágább lett a krumpli, agrártermék, növényi termékek, állati termék, mezőgazdaság, gabonafélék, zöldségfélék, gyümölcsfélék, olajnövény, krumpli

Tavaly decemberben az agrártermékek termelőiár-szintje 7,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A mezőgazdasági termelői árak a tavalyi év egészében 10,6 százalékkal nőttek 2005-höz képest. Az agrártermékek termelőiár-szintje 2006 januárjában 3,6 százalékkal nőtt 2005 januárjához viszonyítva.


A gabonafélék termelői átlagára az idén januárban 41,3 százalékkal nőtt a tavaly januárihoz képest, de még így sem haladta meg a 2004 januári átlagos árakat. Az ipari növények ára átlagosan 4,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Ebben a termékcsoportban az olajnövények ára 7,2 százalékkal esett vissza. A zöldségfélék ára 11,2 százalékkal, a gyümölcsféléké 24,7 százalékkal haladta meg 2006 első hónapjának árszínvonalát. A zöldségek közül a vöröshagyma ára 29,7 százalékkal növekedett, a fejes káposztáé 17,8 százalékkal csökkent.

Hirdetés


Januárban a gyümölcsök közül a legjelentősebb részesedésű alma 28 százalékkal volt drágább, mint 2006. januárban. A burgonya termelői ára 82,7 százalékkal emelkedett a tavalyi év első hónapjához viszonyítva. A krumpli áremelkedésének okáról bővebben itt olvashat.

Hirdetés


A vágóállatok termelői árai 2007 januárjában gyakorlatilag nem változtak 2006 januárjához képest. A vágóbaromfi ára10,9 százalékkal nőtt, a vágósertésé 6,7 százalékkal csökkent. Az állati termékek ára 8,2 százalékkal emelkedett, ezen belül a tej termelői ára 3,5 százalékkal, a tyúktojás ára pedig 19,4 százalékkal nőtt 2006 első hónapjához viszonyítva.

Forrás: MTI

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Szárszilárdító Moddus 250 EC

Kalászosok növekedésszabályzó készítménye, rövidíti az ízközöket és javítja a szár... Tovább

betain

a fiatal ->cukorrépalevélben, a ->melaszban levő, az egyik fehérjeképző ->aminosavból, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.