notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nekem a legszebb évszakom az ősz, most el is mondom nektek, hogy miért

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Szeretem az őszt

Szélesi Ferenc - Főkertész

Idén is véget ért a nyár, szépen lassan beköszönt az ősz! Nekem az egyik legkedvesebb évszakom, természetesen a tavasz után. El is mondom nektek, hogy miért tetszik ennyire.

Az egyik legszebb évszak az ősz, számomra a legkedvesebb, olvasd el a cikket és tudd meg, miért tetszik ennyire

"Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig énnekem.
Tudja Isten, hogy mi okból,
Szeretem? de szeretem."

Mindenki ismeri, remélem Petőfi Sándor versét az őszről. Én hasonlóképpen gondolkodok, mint ahogyan ő, egyszerűen magával ragad ez az évszak. Szeretem a tavaszt is, hiszen a megújulásról, újjászületésről, a természet ébredéséről szól, csodálatos, ahogyan a fák virágba borulnak, hallhatjuk a madárcsicsergést és még folytathatnám. A következő képek is megmutatjuk, miért annyira csodálatos az ősz:

A nyár annyira nem tartozik a kedvenc évszakjaim közé. Persze, tök jó nyaralni, fürödni meg minden, de annyira nem érzem magam elevennek abban a nagy kánikulában-már ha van. Ugyanis idén még csak hőség sem volt, nem volt igazi a nyár, remélem, hogy az ősz olyan lesz, mint mindig is, nem pedig csak az esőt látjuk.

Mindig is magával ragadott a természet, csodáltam a színek változásait, imádok nagy kirándulásokat tenni a természetben. És erre a legmegfelelőbb évszak a tavasz és az ősz. Mindkét évszaknak meg van a maga szépsége, ősszel a színek szépsége játssza a főszerepet. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádok ilyenkor az erdőkben, botanikus kertekben sétálgatni, akár egész héten, ha megtehetem.

Hatalmas kirándulásokat tenni bárhol, hiszen ilyenkor már nincsen az a nagy meleg, és jobban bírjuk a menetelést is, ráadásul sokkal több szépet láthatunk, mint nyáron. A legjobb az egészben, hogy ilyenkor a várostól sem kell menekülni annyira, mivel itt is rengeteg széppel találkozhatunk. Milyen élvezetes végig sétálni kora reggel a kihalt utcákon abban a friss, üde levegőben, ami máskor nem biztos, hogy megvalósul.

Milyen jó látni a gyerekek önfeledt arcát, ahogy a levélkupacokba vágják magukat-már ha nem a Facebookon lógnak…

Te is szereted az őszt?

Az egyik legszebb évszak az ősz, számomra a legkedvesebb, olvasd el a cikket és tudd meg, miért tetszik ennyire

Petőfi is így folytatta a versét:

hirdetes

"Kiülök a dombtetőre,
Innen nézek szerteszét,
S hallgatom a fák lehulló
Levelének lágy neszét."


Milyen felemelő érzés is ez. Csak nézed azt a sok szépséget, ami magad körül van, és elgondolkodsz, hogy milyen szép és csodálatos a természet. A másik dolog, ami nagyon jó ilyenkor: a gyűjtögetés. Csodaszép, kreatív dekorációkat lehet készíteni mindenféle faágból, termésből, amit csak találunk.

hirdetes

Ami még nagyon tetszik: a fényképezés! Hihetetlen szép képeket lehet ilyenkor készíteni, sokkal szebbeket, mint nyáron. A legtöbb kép olyan, mintha festmény lenne, valamelyik művész minden színt használva festett volna. És bármerre megyünk, mindenhol gyönyörű fotókat készíthetünk.

Ősszel jön a szüret ideje is, amit a legjobban szeretek természetesen a szőlő szüretelése. Szüreti napokra, mulatságokra látogatni, a saját szőlőnkből bort készíteni, nagyon jó érzés.

Remélem, hogy ti is szeretitek az őszt, én ezekkel a sorokkal búcsúzok:


"Aludjál hát, szép természet,
Csak aludjál reggelig,
S álmodj olyakat, amikben
Legnagyobb kedved telik."

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
106 478
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 423 937

kotlás

idegrendszeri és hormonális (hormonok) úton meginduló folyamat, amelyek következtében a... Tovább

számítógép (komputer)

olyan adatfeldolgozógép, amely előre elkészített program alapján, emberi beavatkozás nélkül... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek