Hirdetés

Iskolatej: a legszegényebbekhez nem jut el?

Szabadföld
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az iskolatej- programban résztvevők számának bővítését adminisztratív akadályok gátolják, még akkor is, ha a támogatás megduplázódva eléri a 800 millió forintot. Fogyasztói és termelői oldalról egyaránt nőtt az igény a program iránt, ezért is döntöttek a költségvetési támogatás duplájára növelése mellett.
Iskolatej: a legszegényebbekhez nem jut el?
- Örvendetes, hogy a kormány 400 millió forinttal, 800 millióra emelte az iskolatej-program keretét, de a programban résztvevők számának bővítését adminisztratív akadályok gátolják – jelentette ki parlamenti interpellációjában Nagy Andor, a KDNP képviselője, hozzátéve, hogy éppen azokat a legnehezebb bekapcsolni, akik leginkább rászorulók lennének. A képviselő szerint jelenleg 100 ezer gyerek alultáplált, és 20 ezren szó szerint éheznek Magyarországon.

Az ilyen programokban a közvetlen szomszédok is előttünk járnak – jelentette ki a kormánypárti politikus. Az adminisztratív akadályokra utalva kérdezte: mikor tervezik az elszámolási és kifizetési idő jelenleg indokolatlanul hosszú lecsökkentését, s hogy a pályázók körét kiterjesztik-e civil szervezetekre is.

Fogyasztói és termelői oldalról egyaránt nőtt az igény a program iránt, ezért is döntöttek a költségvetési támogatás duplájára növelése mellett – mondta válaszában Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára. Beszámolt egy készülő rendeletről, amely a jövő évi programról szól, és olyan feltételeket szab, hogy a beszállítók, tejfeldolgozók is jogosultak lehetnek a támogatásra. Megteremtik továbbá az elektronikus pályáztatás és a kifizetési idő lerövidítésének feltételeit is. A képviselő a választ elfogadta – írja az MTI.

Szabad Föld
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
390 237
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 807 056
Közösség

beszerzési ár

a vállalatok, gazd.-ok termelőeszközeinek ára, amely a beszerzési forrástól függően lehet... Tovább

injektoros feltöltés

nagynyomású szivattyúval felszerelt növényvédő gépek permetlétartályának feltöltésekor... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 146

Átlagos értékelés: 5.0