Intervenció

Hirdetés

Intervenció

MTI
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Felszabadították az intervenciós kukorica készleteket A pályázatok beadására hetente van lehetőség A rendkívüli időjárás miatt várhatóan bekövetkező takarmányhiányra való tekintettel az unió felszabadította a belpiaci felhasználók számára a rendelkezésre álló intervenciós készleteit már - tájékoztatta Ficsor Ádám, az agrártárca szakállamtitkára az MTI-t.
intervenció,mezőgazdaság,kukorics,növénytermesztés,növényvédelem,agrár
Jelezte: a magyar állattenyésztők elemi érdeke, hogy a Magyarországon lévő mintegy 1,8 millió tonna uniós intervenciós kukoricakészlet lehetőleg ne kerüljön ki az országból, azt a magyar állattartók használhassák fel. Az intervenciós készletekhez az állattartással foglalkozó gazdálkodók pályázat útján juthatnak hozzá. Ezeket a pályázatokat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) kell benyújtani. A pályázatok beadására hetente van lehetőség.
 
Jelenleg Magyarországon 600 ezer tonna pályázható takarmánykukorica áll rendelkezésre. Ennek ára tonnánként 140-150 euró között mozog. A pontos pályázati feltételekről az MVH nyújt felvilágosítást az érdeklődőknek.
 
Ficsor Ádám aláhúzta: a magyar gazdálkodóknak gyorsan meg kell tenniük a szükséges lépéseket, ha őszi takarmányszükségletüket időben biztosítani kívánják, mivel mind a 27 uniós tagállamban nagy az érdeklődés az intervenciós készletek iránt. Ezért a minisztériumi vezető kérte a terméktanácsokat, hogy saját eszközeikkel segítsék a folyamatot.
 
A szakállamtitkár utalt arra is, hogy e hét közepén Brüsszelben tárgyalt az uniós intervenciós készletek rendszerszintű felhasználásának esetleges szabályozásáról. Ez elől az uniós illetékesek nem zárkóztak el, ám Ficsor Ádám szerint - az EU-s ügymenetet figyelembe véve - ennek megoldása akár hetekbe is telhet.
Hirdetés

Forrás: www.fvm.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Segítõ Mancs Alapítvány

Állatvédõ szervezet Kiszolgáltatott állatok védelme, ezen belül a természetvédelem, az... Tovább

alom

1. nedvszívó, hőszigetelő, többé-kevésbé puha anyag, többnyire szalma, amelyet azért... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.