Ingatlan adó 2009-től, Deloitte adótanácsadó partnere arra a kérdésre, 2010-ben lesznek a parlamenti választások, A foglalkoztatási tervek kialakítása

Miért csak 2009-től lesz ingatlanadó?

Salgó Andrea
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A közelmúltban nyilvánosságra hozott 2008-as adócsomag tervezete szerint nem jövőre, hanem 2009 januárjától vezetik be az ingatlanadót. A Deloitte szakértője szerint nincs olyan szakmai érv, amely indokolná a halasztást. Mi lehet az ok?
Ingatlan adó 2009-től, Deloitte adótanácsadó partnere arra a kérdésre, 2010-ben lesznek a parlamenti választások, A foglalkoztatási tervek kialakítása

Nem szakmai, hanem politikai okok állhatnak az ingatlanadó elhalasztásának hátterében - mondta az Adózónának Kövesdy Attila, a Deloitte adótanácsadó partnere arra a kérdésre, hogy miért nem lenne "praktikus" most bevezetni ezt az adónemet. A 2008-as adócsomag -tervezet nem tartalmaz egyetlen olyan szakmai érvet sem, ami indokolná, hogy az ingatlanadó bevezetését az eredeti tervhez képest egy évvel későbbre, 2009. január elsejére halasszák - mondta a szakértő, hozzátéve: jövőre még maradnak az ingatlanokhoz kötődő eddigi adók, és várhatóan 2009 januárjától vonják össze a kommunális, az építmény- és a telekadót, illetve az üdülőkre kivetett adót.

Hirdetés

Közismert tény viszont, hogy 2010-ben lesznek a parlamenti választások, egy évvel azelőtt pedig több adónem csökkentését tervezi a kormány. A tervezet szerint a munkaadói járulékot, a rehabilitációs, a szakképzési és innovációs hozzájárulást összevonnák, és az ezeket kiváltó adó a bruttó bér 5,5 százaléka lenne. A többi kis adót, mint például a kulturális vagy a földvédelmi terhet, eltörölnék. A személy jövedelemadót érintő változás lesz, hogy átalakítják az adójóváírás rendszerét. Az 1 - 2,7 millió forint között keresők járnak majd jól, a kiegészítő adójóváírást beolvasztják az adójóváírásba.

Hirdetés

A foglalkoztatási terhek mérséklése és a járulékok átalakítása miatt 10 milliárdos bevételkiesésre számít a kormány. Igaz, a bevétel teljes egészében nem esne ki a költségvetésből, csupán később kerülne az államkasszába, a hiányt átmenetileg is pótolni kellene. Ezt a célt szolgálhatja az ingatlanadó, noha az ebből származó bevétel teljes egészében az önkormányzatoké.

Forrás: www.adozona.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Gyomirtó Pardner

Gyomirtó permetezőszer kalászosok és kukorica gyomirtására, valamint napraforgó... Tovább

láncgyapjú

a 8—9 cm-nél hosszabb fürtű —>fésűsgyapjú. Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.