Az importszemét elszállítása teljesen német felelősség, illegális szemétbálák, német tartományok , felelősség, Budapest, Római Szerződés, Magyarország, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium , magya

Az importszemét elszállítása teljesen német felelősség

Hirdetés

A bizonyítottan német eredetű illegális szemétbálák visszaszállíttatása teljes mértékben a német tartományok felelőssége - hangoztatta Sigmar Gabriel német szövetségi környezetvédelmi, természetvédelmi és reaktorbiztonsági miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
Az importszemét elszállítása teljesen német felelősség, illegális szemétbálák, német tartományok , felelősség, Budapest, Római Szerződés, Magyarország, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium , magya

A Római Szerződés 50. évfordulója alkalmából Magyarországra látogató miniszter jelezte, hogy az ügyben osztja a magyar kormány álláspontját. Hozzátette: ugyanakkor jogilag nem tud Magyarország segítségére lenni, hiszen az ügyben nem a szövetségi kormány, hanem a tartományi kormányok illetékesek.
Erdey György, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára, a témáért felelős miniszteri biztos korábban arról tájékoztatta a sajtót, hogy a szemétbálák kétharmadáért bizonyítottan felelős Baden-Württemberg tartomány március elején Magyarországon tájékozódó hatósági képviselői a visszaszállítás kapcsán 50-50 százalékos közös költségviselést ajánlottak a magyar hatóságok számára.

Hirdetés

A tárgyalások még folytatódnak, mert Baden-Württemberg egyelőre az onnan származó 3.200 tonna szemétből csak 1.800 tonna elszállítására tett ígéretet. A magyar hatóság a fennmaradó, feltehetőleg Bajorországból származó 1.600 tonnányi hulladékról a közeljövőben kezd tárgyalásokat az illetékes tartománnyal.

Forrás: MTI

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

Szentendrei Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Ügyfélfogadás: Hétfõ: 13-16 Szerda: 8-16 Péntek: 8-12... Tovább

gyökérzóna (rizoszféra)

virágos növények gyökerét körülvevő talajkörzet. A gyökérzónaban a talaj... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.