notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tökéletes húsvéti sonka

Hirdetés

A legjobb húsvéti sonka receptje

Szélesi Ferenc
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Nincsen Húsvét sonka nélkül, már megszokott hagyomány, hogy minden asztalon ott van a finom húsvéti sonka! Sokan azonban nem tudják, mik a kritériumai a tökéletes húsvéti sonkának, éppen ezért segítünk! Megmutatjuk a legjobb húsvéti sonka receptjét!

Ismerd meg a tökéletes húsvéti sonka receptjét

 

Milyen a tökéletes húsvéti sonka?

 

A tökéletes húsvéti sonka hagyományos módon pácolt, az ilyen sonkában csak nátrium-nitrát és nátrium-nitrit van. Tudni kell, hogy a nitrát biztosítja azt a jellegzetes pácolt ízt, amit a sonkán érzünk, illetve gondoskodik arról is, hogy minél tovább megőrizze minőségét. A tökéletes húsvéti sonka ugyanakkor nem tartalmaz szénhidrátot! Összetételében 7 % sót, maximum 25 % páclét találunk, a legtökéletesebb szalonnavastagság pedig 2-3 centiméter.

 

A húsvéti sonka esetében fontos az ár, mivel a leértékelt, sokkal olcsóbb sonka sokkal kisebb arányban tartalmaz húsfehérjét. Tudni kell azt is, hogy a hagyományos, nyers füstölt sonkát nem szabad a hűtőszekrényben tartani, és annyi órán keresztül kell főzni, ahány kilós. A megfelelő főzési idő elpusztít minden baktériumot, főzés után pedig tárolhatjuk a hűtőben.

Hirdetés

 

Most pedig jöjjön a tökéletes húsvéti sonka receptje, a következő oldalon folytatom!

 

Ismerd meg a tökéletes húsvéti sonka receptjét

 

Sokan ott hibázzák el, hogy csak beleteszik vízbe a sonkát és megfőzik. A tökéletes húsvéti sonkához azonban több kell, meg is mutatom, hogy mi!

 

Hozzávalók a tökéletes húsvéti sonkához

 

  • 2 fej vöröshagyma
  • 7-8 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kömény
  • Hirdetés
  • babérlevél
  • 2 deciliter fehérbor
  • és természetesen a sonka

 

A tökéletes húsvéti sonka elkészítése

 

A sonkát még előző este áztassuk be, majd másnap tegyük fel tiszta vízben a tűzhelyre, adjuk hozzá a fűszereket, a bort, majd annyi ideig főzzük legalább, ahány kilós a sonka, szóval, ha 2 kilós, akkor legalább 2 órán át. Ha letelt az idő, akkor óvatosan szúrjuk meg és ellenőrizzük, hogy jól átfőtt-e már. Ha már elég puha, akkor tegyük félre, és hagyjuk a saját levében kihűlni, ezután vegyük ki a vízből, törölgessük meg és csomagoljuk alufóliába, majd mehet is a hűtőbe. Legalább fél napig hagyjuk így, majd fejtsük le róla a kötöző anyagot. Ha nem kötözött sonka, akkor is tekerjük körbe inkább főzés előtt, nehogy szétessen.

 

Még egy tipp!

 

A tojásokat se hagyományos módon főzzük meg, hanem szedjünk ki a sonkaléből, és ebben a lében főzzük meg a tojásokat. Fontos, hogyha a forró lébe helyezzük a tojásokat, akkor ne legyen teljesen hideg a tojás, mert szétrepedhet könnyedén! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
618 068
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 376 740
Közösség

két ellés közti idő

a szarvasmarhatartás gazdaságoságát alapvetően meghatározó mutató, amit az egyik elléstől... Tovább

kétnövésű gyapjú

az a csekély értékű gyapjú, amelyben a szálak kisebb-nagyobb hányada szakadt. Hosszabb... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 237

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Húsvét Húsvéti programok Ünnep