A legszebb hostafajták bemutatása

hirdetes

A legcsodálatosabb hosták – Ott a helyük a te kertedben is!

Bohács Ádám - Kertépítő Technikus
Ismerkedj meg a hostafajtákkal

Hudson Bay

Ez a hibridfajta tarka, zöld színekkel díszíti a kertet, amelyekben némi óceánkék is megjelenhet, a megfelelő fényviszonyok között. Kora nyáron nyíló virágai krém- és levendulaszínűek. 3-9 USDA zónákban hidegtűrő, ahol 60-65 cm magasra, és 50-65cm szélsere nő meg.

June

A June árnyliliomok leveleinek mintázata olyan, mintha zöld és sárga lángok lobbannának fel rajtuk, akárcsak egy népmese rajzolt illusztrációiban. A June az árnyliliomoktól megszokott, levendulaszínű virágokat hoz, de ilyen elképesztő levelek mellett, ez nem is igazán szempont. Ez a meglehetősen kompakt növény 15-25cm magasra és 40-50cm szélesre nő meg, és 4-11 USDA zónákban hidegtűrő.

Magic Island

A Magic Island árnyliliomok levelei sötét kékeszöld alapon zöldessárga lángokat viselnek, amelyek közül levendulaszínű virágok emelkednek ki a nyár folyamán. A levelek vastagok, és jól ellenállnak a csigáknak is. 3-8 USDA zóna között évelőként termeszthetők, és 25-35cm magasak, illetve 40-50cm szélesek lehetnek.

hirdetes

Minuteman

A Minuteman árnyliliom sötétzöld színű, fehér élű leveleket növeszt, amelyek nagyon kellemes színegyensúlyt alkotnak. A beporzók előszeretettel látogatják levendulaszínű virágait, a csigáknak pedig komoly kihívást okoznak vastag, erős levelei. 3-8 USDA zónákban hidegtűrő, ahol 65-75cm magasra, és 50-60cm szélesre nő meg.

Patriot

A Patriot fénylő, zöld leveleket növeszt, amelyeken széles, fehér éleket visel. A levelek az árnyliliomoktól megszokottat szív formájúak, virágai pedig halvány levendulaszínűek. 3-8 USDA zónákban hidegtűrő, 30-55cm-es magassággal és 90-120cm-es szélsséggel.

Regal Splendor

Ez az árnyliliom kékeszöld leveleket növeszt, amelyeket aranyszínű szegély vesz körbe. Levendulaszínű virágai a nyár végén jelennek meg. A legjobb eredmények érdekében reggeli napfényt kapjon csak, délutánra pedig kerüljön árnyékba. 3-9 USDA zónákban hidegtűrő, és 60-90cm magasra, illetve ugyan ilyen szélesre nő meg.

hirdetes

Wide Brim

Zöld alapon krémsárga és aranyszélű levelei kifejezetten csinos növényekké teszik a Wide Brim árnyliliomokat, amelyek szintén levendulaszínű virágokat hoznak. Csomós habitusának köszönhetően ideálisak a kert üres, árnyékos részeinek feltöltésére. Leveleik ősszel besárgulnak, tehát mondhatjuk, hogy az adott évszakhoz öltöznek. Ezek az árnyliliomok 3-8 USDA zónákban hidegtűrők, és 30-50cm magasra, illetve 80-90cm szélesre nőhetnek meg.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-07-13

Kúszónövények lakásodba – ennek az 5 növénynek egyszerű a gondozása

Mostani cikkünkben olyan kúszónövényeket mutatunk, melyek tökéletesen képesek lesznek majd alkalmazkodni otthonodhoz, ráadásul gondozásuk is egyszerű!

2021-07-05

Íme, a 6 legkülönlegesebb illatú szobanövény

Most bemutatunk 6 olyan növényt, melyek különleges illatukkal képesek megtölteni akár egész lakásodat - ezek közül érdemes választanod, ha új növényt szeretnél!

2021-06-30

Így öntözd kaktuszaid, amennyiben nem szeretnél nekik ártani

Mindig bajban vagy, hogy mennyire érdemes, vagy éppen mennyire nem öntözni kaktuszaid? Mostani cikkünkben mindent elárulunk a kaktuszok megfelelő öntözéséről.

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

2020-11-10

A tél legcsodálatosabb éke – A mikulásvirág gondozása/tippek, trükkök szakértőktől!

A mikulásvirágról nagyon sokan kérdeztetek tavaly és már idén is, éppen ezért most elhoztam nektek szakértőnk szuper cikkét, tudjatok meg mindent a mikulásvirágról!

2020-11-26

A legcsodálatosabb karácsonyi növények - És a gondozásuk

Minden, amit tudni érdemes a karácsonyi növények gondozásáról, karácsonyi növények neveléséről. Szakértőnk mindent elmond a karácsonyi növények gondozásáról!

2020-11-24

10 titok a szobanövények gondozásához, ha te is egész télen pompázó virágokra vágysz!

Nagyon hasznos trükköket gyűjtöttem most össze nektek, amik ráadásul nem csak hasznosak, de még nagyon olcsók is. Próbáld ki mindet és virágozzanak a szobanövényeid egész télen!

További cikkek ebben a témában


atom

az anyagnak kém. folyamattal tovább nem osztható része, fiz. eszközökkel ún. elemi... Tovább

komló növényvédelmi technológiája

a telepítés előtt szükség szerint talajfertőtlenítést kell végezni (talajfertőtlenítő... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés