A legszebb hostafajták bemutatása

hirdetes

A legcsodálatosabb hosták – Ott a helyük a te kertedben is!

Bohács Ádám - Kertépítő Technikus
Ismerkedj meg a hostafajtákkal

Fragrant Bouqet

Ez zöld alapon fehér élű leveleket viselő árnyliliom levendula- és krémszínű virágokat is hoz, amelyeknek ráadásul illata is van (ami viszonylag ritka az árnyliliomok között). Illatukat persze a beporzásért felelős állatok is kedvelik. Leginkább árnyékos helyen érzik jól magukat, ahol csak reggel éri őket némi napfény. 4-11 USDA zónákban hidegtűrők, és 45-60cm magasra, illetve 60cm szélesre nőnek meg, viszonylag gyorsan.

Francee

Ha kedveled az árnyliliomok klasszikus, fehér élű leveleit, de attól tartasz, hogy kerted túl napos ezeknek az árnyékkedvelő növényeknek, akkor a Francee a neked való kultúrfajta. Ez az árnyliliom 90-120cm magasra és kb. 45cm szélesre nő meg, sötétzöld leveleit pedig fehér minta szegélyezi. Természetesen levendulaszínű virágokat is hoz, ahogy a legtöbb árnyliliom. Jól tűri a száraz, napsütötte körülményeket, és 3-8 USDA zónákban hidegtűrő.

Frances Williams

Ha szeretnéd valami méretessel és díszessel csinosabbá varázsolni kerted árnyékos részeit, akkor a Frances Williams árnyliliom egy remek választás lehet számodra. Méretes, zöld színű, sárga élű leveleit mintha vízfestékkel pingálták volna, ráadásul kifejlett korában 120-150cm széles és 30-60cm magas is lehet.

hirdetes

Nyáron sárga virágokkal gyönyörködtet, ősszel pedig levelei öltöznek át sárgább színekbe. Tartsd félárnyékos helyen és védd a széltől, illetve a kora tavaszi fagyoktól, mert ezek hatására a levelek sárga részei elveszíthetik színüket, elszáradhatnak és elpusztulhatnak. A Frances Williams árnyliliom 3-9 USDA zónák között hidegtűrő.

hirdetes

Gold Standard

A Gold Standard árnyliliom levelei fordítanak egyet a megszokott színelosztáson, és világoszöld alapon sötétzöld szegélyeket viselnek. Ezek a levelek 20cm hosszúra és 13cm szélesre is megnőhetnek, nyáron pedig arany és krém színekbe öltöznek át. Magassága 30-60cm, szélessége pedig 90-120cm is lehet, és 3-8 USDA zónákban hidegtűrő.

Golden Tiara

Ha aranysárga és zöld színű, szív alakú levelei nem lennének elegendők, a Golden Tiara igazi különlegességnek számít az árnyliliomok között. Ez a kultúrfajta sötét levendulaszínű virágokat hoz, amelyek újra is nőhetnek, miután az elvirágzottakat levágják róluk. A kompakt alkatú Golden Tiara mindössze 15-30cm magasra, ámde 60-90cm szélesre nő meg, méghozzá meglehetősen gyorsan. 4-8 USDA zónák között hidegtűrő.

Halcyon

A Halcyon árnyliliomnak lándzsa alakú, textúrás levelei vannak, amelyek ellenállnak a csigáknak. Ezeken kívül persze halvány levendulaszínű virágokat is hoz, amelyek magukhoz vonzzák a beporzókat. A növény „kiboruló” alakja leginkább egy szökőkútéhoz hasonlítható. 4-8 USDA zónákban hidegtűrő, ahol 30-65cm mgasra, és 75-90cm szélesre nőhet meg.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-01-09

14 tipp a növények beltéri tárolásához és gondozásához télen

Néha még a szobanövények is nehezek vészelik át a telet, de szerencsére sok mindent megtehetünk az egészségük és fejlődésük érdekében a hideg időben.

2022-01-09

Az orchideák téli igényei: orchidea gondozása a hideg évszakban

Az orchideákra érdemes télen is megfelelően odafigyelni, ezzel is biztosítva virágzásukat és fejlődésüket. Cikkünkből tudj meg mindent az orchideák téli gondozásáról!

2021-11-22

12 szobanövény, amivel csak a gond lesz

A szobanövények széles választéka manapság majdnem olyan lenyűgöző, mint a kerti növényeké. Mégis vannak olyanok, melyekkel csak a baj van - lássuk őket!

2021-11-10

6 növény, amelyek nyugalmat visznek otthoni irodánkba

Érdemes irodánkba növényeket elhelyezni, ugyanis azok nem csak a környezetünkét fogják feldobni és tisztítani a levegőt, de hangulatunkat is befolyásolják majd.

2022-01-09

9 tipp, hogy kertedet előkészítsd a kései kertészkedéshez

Akár hiszed, akár nem, a termékeny időszak nem ér véget a nyárral együtt. A késői szezonban történő ültetés sikeres és hatékony termesztési lehetőség, amely friss őszi, sőt, téli terményt eredményez.

2020-11-10

A tél legcsodálatosabb éke – A mikulásvirág gondozása/tippek, trükkök szakértőktől!

A mikulásvirágról nagyon sokan kérdeztetek tavaly és már idén is, éppen ezért most elhoztam nektek szakértőnk szuper cikkét, tudjatok meg mindent róla!

2020-11-26

A legcsodálatosabb karácsonyi növények - És a gondozásuk

Minden, amit tudni érdemes a karácsonyi növények gondozásáról, karácsonyi növények neveléséről. Szakértőnk mindent elmond a karácsonyi növények gondozásáról!

2020-11-24

10 titok a szobanövények gondozásához, ha te is egész télen pompázó virágokra vágysz!

Nagyon hasznos trükköket gyűjtöttem össze nektek, amik nem csak hasznosak, de nagyon olcsók is. Próbáld ki mindet és virágozzanak a szobanövényeid egész télen!

További cikkek ebben a témában


124/2007. (V. 31.) Korm. rendelet

A mezõgazdasági termékek és az élelmiszerek földrajzi árujelzõinek oltalmára és a... Tovább

kóliindex

az itatásra használt víz bélsárral való szenyyezettségének mértékét fejezi ki. Jelzi a... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés