A legszebb hostafajták bemutatása

hirdetes

A legcsodálatosabb hosták – Ott a helyük a te kertedben is!

Bohács Ádám - Kertépítő Technikus
Ismerkedj meg a hostafajtákkal

Fragrant Bouqet

Ez zöld alapon fehér élű leveleket viselő árnyliliom levendula- és krémszínű virágokat is hoz, amelyeknek ráadásul illata is van (ami viszonylag ritka az árnyliliomok között). Illatukat persze a beporzásért felelős állatok is kedvelik. Leginkább árnyékos helyen érzik jól magukat, ahol csak reggel éri őket némi napfény. 4-11 USDA zónákban hidegtűrők, és 45-60cm magasra, illetve 60cm szélesre nőnek meg, viszonylag gyorsan.

Francee

Ha kedveled az árnyliliomok klasszikus, fehér élű leveleit, de attól tartasz, hogy kerted túl napos ezeknek az árnyékkedvelő növényeknek, akkor a Francee a neked való kultúrfajta. Ez az árnyliliom 90-120cm magasra és kb. 45cm szélesre nő meg, sötétzöld leveleit pedig fehér minta szegélyezi. Természetesen levendulaszínű virágokat is hoz, ahogy a legtöbb árnyliliom. Jól tűri a száraz, napsütötte körülményeket, és 3-8 USDA zónákban hidegtűrő.

Frances Williams

Ha szeretnéd valami méretessel és díszessel csinosabbá varázsolni kerted árnyékos részeit, akkor a Frances Williams árnyliliom egy remek választás lehet számodra. Méretes, zöld színű, sárga élű leveleit mintha vízfestékkel pingálták volna, ráadásul kifejlett korában 120-150cm széles és 30-60cm magas is lehet.

hirdetes

Nyáron sárga virágokkal gyönyörködtet, ősszel pedig levelei öltöznek át sárgább színekbe. Tartsd félárnyékos helyen és védd a széltől, illetve a kora tavaszi fagyoktól, mert ezek hatására a levelek sárga részei elveszíthetik színüket, elszáradhatnak és elpusztulhatnak. A Frances Williams árnyliliom 3-9 USDA zónák között hidegtűrő.

hirdetes

Gold Standard

A Gold Standard árnyliliom levelei fordítanak egyet a megszokott színelosztáson, és világoszöld alapon sötétzöld szegélyeket viselnek. Ezek a levelek 20cm hosszúra és 13cm szélesre is megnőhetnek, nyáron pedig arany és krém színekbe öltöznek át. Magassága 30-60cm, szélessége pedig 90-120cm is lehet, és 3-8 USDA zónákban hidegtűrő.

Golden Tiara

Ha aranysárga és zöld színű, szív alakú levelei nem lennének elegendők, a Golden Tiara igazi különlegességnek számít az árnyliliomok között. Ez a kultúrfajta sötét levendulaszínű virágokat hoz, amelyek újra is nőhetnek, miután az elvirágzottakat levágják róluk. A kompakt alkatú Golden Tiara mindössze 15-30cm magasra, ámde 60-90cm szélesre nő meg, méghozzá meglehetősen gyorsan. 4-8 USDA zónák között hidegtűrő.

Halcyon

A Halcyon árnyliliomnak lándzsa alakú, textúrás levelei vannak, amelyek ellenállnak a csigáknak. Ezeken kívül persze halvány levendulaszínű virágokat is hoz, amelyek magukhoz vonzzák a beporzókat. A növény „kiboruló” alakja leginkább egy szökőkútéhoz hasonlítható. 4-8 USDA zónákban hidegtűrő, ahol 30-65cm mgasra, és 75-90cm szélesre nőhet meg.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-07-13

Kúszónövények lakásodba – ennek az 5 növénynek egyszerű a gondozása

Mostani cikkünkben olyan kúszónövényeket mutatunk, melyek tökéletesen képesek lesznek majd alkalmazkodni otthonodhoz, ráadásul gondozásuk is egyszerű!

2021-07-05

Íme, a 6 legkülönlegesebb illatú szobanövény

Most bemutatunk 6 olyan növényt, melyek különleges illatukkal képesek megtölteni akár egész lakásodat - ezek közül érdemes választanod, ha új növényt szeretnél!

2021-06-30

Így öntözd kaktuszaid, amennyiben nem szeretnél nekik ártani

Mindig bajban vagy, hogy mennyire érdemes, vagy éppen mennyire nem öntözni kaktuszaid? Mostani cikkünkben mindent elárulunk a kaktuszok megfelelő öntözéséről.

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

2020-11-10

A tél legcsodálatosabb éke – A mikulásvirág gondozása/tippek, trükkök szakértőktől!

A mikulásvirágról nagyon sokan kérdeztetek tavaly és már idén is, éppen ezért most elhoztam nektek szakértőnk szuper cikkét, tudjatok meg mindent a mikulásvirágról!

2020-11-26

A legcsodálatosabb karácsonyi növények - És a gondozásuk

Minden, amit tudni érdemes a karácsonyi növények gondozásáról, karácsonyi növények neveléséről. Szakértőnk mindent elmond a karácsonyi növények gondozásáról!

2020-11-24

10 titok a szobanövények gondozásához, ha te is egész télen pompázó virágokra vágysz!

Nagyon hasznos trükköket gyűjtöttem most össze nektek, amik ráadásul nem csak hasznosak, de még nagyon olcsók is. Próbáld ki mindet és virágozzanak a szobanövényeid egész télen!

További cikkek ebben a témában


baromfi elnevezései

naposcsibének, naposlibának, naposkacsának, pulykapipének, gyöngyöspipének, galambfiókának... Tovább

sav-bázis folyamat

a ->kémiai folyamatoknak egyik alapvető típusa; —>sav és ->bázis között végbemenő... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés