A legszebb hostafajták bemutatása

hirdetes

A legcsodálatosabb hosták – Ott a helyük a te kertedben is!

Bohács Ádám - Kertépítő Technikus
Ismerkedj meg a hostafajtákkal

Blue Mouse Ears

A „kék egérfülek” árnyliliom nem véletlenül kapta a nevét, ugyanis csupán 15-20 cm-esre terjeszkedik szét, és lekerekített élű, kékeszöld leveleket növeszt. Ezek a vastag levelek jól ellenállnak a házatlan csigáknak. Halvány levendulaszínű virágai vastag, magas szárakon emelkednek ki a levelek közül, magukhoz csalogatva a közeli beporzók seregeit. Ezek az apró, csomókban növő árnyliliomok 3-8 USDA zónák között évelők.

Color Festival

Ha nem éred be egy vagy két színnel, akkor vess egy pillantást erre a háromszínű árnyliliomra. Habár leveleik nagyrészt fehérek, ezek élei általában sötétzöldek és néhány citromsárga folt is helyet kapott rajtuk. A Color Festival árnyliliomok szárai akár 60cm magasra is felnyúlhatnak a növények felett, hogy megmutassák illatos, rózsaszín-lila virágaikat. A palánta kifejlett mérete 40-45cm, kiterjedése pedig 30-35cm. 3-8 USDA zónák között hidegtűrők.

hirdetes

Curly Fries

A Curly Fries árnyliliomok szakítanak a fajtól megszokott szív alakú levelekkel, helyettük pedig hosszúkásra és páfrányszerűre növesztik őket, virágai pedig a már szokványosabb, levendulaszínűek. A Curly Fries árnyliliomok 15-40cm magasra, illetve 30-45cm szélesre nőnek meg, és 3-9 USDA zónák között hidegtűrők. 

Empress Wu

Könnyen lehet, hogy az Empress Wu a legnagyobb (vagy legalább is az egyik legnagyobb) árnyliliom, ami létezik, ezt az állítást pedig 90-120cm-es magasságával, illetve 150-180cm-es szélességével támasztja alá. Ez az óriási növénycsoda mélyen erezett, zöld levelekkel rendelkezik, amelyek enyhén kékes színűek, amikor tavasszal kihajtanak.

hirdetes

A levelek akár 70cm hosszúak és 65cm szélesek is lehetnek, amelyek közül levendulaszínű virágokat hordozó szárak bújnak ki. Habár 5 évre is szüksége lehet, hogy elérje teljes méretét, ez 3-9 USDA zónákban nem jelent majd problémát számára.

First Frost

A First Frost árnyliliom levelei eleinte zöldeskék színűek és szabálytalan, arany széleket viselnek, amelyek ősszel teljesen kifehérednek. Mint sok más árnyliliomnak, a Frist Frostnak is halvány levendulaszínű virágai vannak, amelyek 70cm magas szárain jelennek meg. Ezek a liliomok közepes tempóban növekednek, és jól ellenállnak a kártevőknek. Kifejlett méretükben 30-38cm magasak és 90cm szélesek. 3-9 USDA zónákban hidegtűrők.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-07-13

Kúszónövények lakásodba – ennek az 5 növénynek egyszerű a gondozása

Mostani cikkünkben olyan kúszónövényeket mutatunk, melyek tökéletesen képesek lesznek majd alkalmazkodni otthonodhoz, ráadásul gondozásuk is egyszerű!

2021-07-05

Íme, a 6 legkülönlegesebb illatú szobanövény

Most bemutatunk 6 olyan növényt, melyek különleges illatukkal képesek megtölteni akár egész lakásodat - ezek közül érdemes választanod, ha új növényt szeretnél!

2021-06-30

Így öntözd kaktuszaid, amennyiben nem szeretnél nekik ártani

Mindig bajban vagy, hogy mennyire érdemes, vagy éppen mennyire nem öntözni kaktuszaid? Mostani cikkünkben mindent elárulunk a kaktuszok megfelelő öntözéséről.

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

2020-11-10

A tél legcsodálatosabb éke – A mikulásvirág gondozása/tippek, trükkök szakértőktől!

A mikulásvirágról nagyon sokan kérdeztetek tavaly és már idén is, éppen ezért most elhoztam nektek szakértőnk szuper cikkét, tudjatok meg mindent a mikulásvirágról!

2020-11-26

A legcsodálatosabb karácsonyi növények - És a gondozásuk

Minden, amit tudni érdemes a karácsonyi növények gondozásáról, karácsonyi növények neveléséről. Szakértőnk mindent elmond a karácsonyi növények gondozásáról!

2020-11-24

10 titok a szobanövények gondozásához, ha te is egész télen pompázó virágokra vágysz!

Nagyon hasznos trükköket gyűjtöttem most össze nektek, amik ráadásul nem csak hasznosak, de még nagyon olcsók is. Próbáld ki mindet és virágozzanak a szobanövényeid egész télen!

További cikkek ebben a témában


PR37K85 (X0991 V)

Kukorica Cél: szemes Leírás:A hímvirágzás ideje közepesen korai. A kalászkapelyva nem,... Tovább

bendőrenyhesség

a bendő (->gyomor) eleinte gyenge, később gyenge és ritka mozgásával v. teljes... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés