A magyar fogyasztók két-három éve áttértek az olcsó baromfihúsokra. Idén már az is megfigyelhető, hogy a hó elején szerzik be azt.

Hó elején vásárolunk csirkehúst

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A fizetésnapokhoz igazodva vásárolnak csirkehúst a fogyasztók, a hó végén halmozódik a boltok készlete - írja a Napi Gazdaság. A lap indformációi szerint a magyar fogyasztók két-három éve áttértek az olcsó baromfihúsokra. Idén már az is megfigyelhető, hogy a hó elején szerzik be azt Bárány László, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke szerint.

A baromfipiacot kevésbé rázta meg a válság

Az országos kereskedelmi láncokban az akciós heteken akár 20-30 százalékkal is magasabb az értékesítés. Összességében elmondható, hogy a baromfipiacot kevésbé rázta meg a válság. Az eladásokat a magas takarmányárak rontották le, a belföldi értékesítés viszont nem csökkent jelentősen a tavalyhoz képest. 120-125 milliárd forint körül alakulhatott a baromfiágazat teljes forgalma az első fél évben - a 270 milliárd forintot év végére akár el is érheti − mondta a Napi Gazdaságnak Bárány László. A szakember szerint 2010-hez képest 6-7 százalékos a növekedés. Ezt a takarmányár-robbanás miatti áremelés és az infláció adja.

A teljes éves forgalomból 90 milliárd forintot ad a brojlercsirke-ágazat. Kisebb volt a kitelepített állományok nagysága az év első két hónapjában, egész Európában érvényesült az átmeneti állománycsökkentés. Most újra emelkednek az árak, várhatóan a nyár végétől újra lesz kereslet a piacon – olvasható a Napi Gazdaságban.
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

oxigén-etilén forgalom a talajban

újabb kutatások szerint a —>talajélet egyik legfontosabb folyamata. Az anaerob viszonyok... Tovább

gomoly

bogas virágzatú növényekre (pl. cukorrépa, takarmányrépa) jellemző képlet. Az ún.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés