Új hitel rendszer a román mezőgazdaságban

Új hitel rendszer a román mezőgazdaságban

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Román Nemzeti Bank új szabályzatot vezetett be az alapok biztosítására, így a szakértők szerint a mezőgazdaságra szánt hitelek könnyebben hozzáférhetők lesznek.
Új hitel rendszer a román mezőgazdaságban

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Romániában mostanáig a biztosított alapok a bankok által biztosítékot bocsáthattak ki a mezőgazdasági hitelekért, a bankok pedig kötelező módon nagy készletekkel kellett rendelkezzenek. Az új szabályozás alapján kibocsátott garanciák a bank rendszerében figyelembe vannak véve, így a bankoknak már nem tartozik a feladatkörébe az alapok által létrehozott garanciák ellátása. Természetesen számos törvény szabályozza a hitelek biztonságát, ezek megegyeznek azokkal a szabályokkal, melyek a bank rendszerét irányítják. A szakértők szerint a hitelek biztosítására szükséges összegek csökkennek, ahogy a kedvezőtlen kölcsönök lehetősége is kisebb lesz.

Hirdetés

Florin Georgescu, a Nemzeti Bank aligazgatója tette közzé az új rendszer működését, mely könnyeben hozzáférhetővé teszi a mezőgazdasági hiteleket. Állítása szerint az új szabályozási rendszer, mely a garancia alapokra vonatkozik, csökkenti  a bankok részéről érkező anyagi költségeket . Az egész folyamatot az OG 28/2006 törvény szabályozza.

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: www.stiri.kappa.ro

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

fémek korrózió elleni védelme

a gyak.-ban alkalmazott fémek ált. olyan környezetben vannak, amely gyengébb v. erősebb... Tovább

juh elnevezései

az ivar és kor szerint való megkülönböztetést szolgálják. így a hímivarú egyed a kos, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés