Hat muskotályt jutalmazott arannyal a zsűri

Heol
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Domoszlón megrendezett 8. Országos Muskotály Borversenyen összesen öt borvidék 24 termelőjének borait bírálták el. A badacsonyi, a balatonboglári, a kunsági, a mátrai és a tokaji borvidékről 39 borminta érkezett. A zsűri szerint a nedűk szépek voltak, csupán néhánynál tapasztaltak kezelési hibákat. A bírák egyetértettek abban, hogy a tavalyi évjárat jellege érzékelhető volt mindegyik boron.

Ennek tükrében 6 arany-, 20 ezüst- és 7 bronzérmet ítéltek oda, valamint 6 bor kapott oklevelet és 4 kategóriában választottak különdíjas bort, közülük került ki a verseny legszebb bora is.

Gyurkó Béla, Domoszló polgármestere elmondta: az elmúlt nyolc év hasznos volt, hiszen sikerült elérni, hogy a szőlészek, borászok összefogjanak, emellett az illatos borok marketingje is megerősödött.– Példaértékű, ami itt történt, hiszen pusztán az elhivatottság képes volt arra, hogy integrálja azokat, akik szívügyüknek érzik a muskotályokat – tette hozzá a polgármester, aki kiemelte a Mátrai Hegyközségi Tanács, valamint a Vécs–Kisnánai, Domoszlói, Detki Egyesült Hegyközség támogató munkáját.A borversenyre elkészült a szőlőjövések idei bejegyzése is: most is lerajzoltak egy levágott muskotályvesszőt, megőrizve a jövőnek a hajtásváltozásokat.
Hirdetés

Forrás: Eu-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

jártatás

a tenyészállatokat (tenyészbikákat, teheneket, tenyészkocákat, tenyészkanokat stb.)... Tovább

15/2006. (II. 22.) FVM rendelet

a földmûvelésügyi ágazathoz tartozó szakképesítésekre szervezhetõ mesterképzés szakmai... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés