Ötmilliárd forintot kértek a halászok

Ötmilliárd forintot kértek a halászok

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Négyszáz halászati vállalkozás működik Magyarországon, közülük nyolcvan pályázott tízmilliárdnyi beruházást tervezve. Az uniós költségvetési ciklus végéig, azaz 2013-ig minden évben április 1-jétől május 31-ig lehet kérelmeket benyújtani. Az unió a hétéves programra 34,8 millió eurót biztosít hazánknak.
Ötmilliárd forintot kértek a halászok

A vártnál több igény érkezett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) a haltermelés, a halfeldolgozás és a természetes vízi halászat fejlesztését célzó beruházások támogatásáért. Jelenleg négyszáz olyan halászati vállalkozás működik Magyarországon, amelyek eséllyel pályázhatnak ilyen uniós pénzre az Európai Halászati Alapból. Az idén meghirdetett támogatásra hetvennyolc kérelem érkezett, tízmilliárd forint beruházást tervbe véve.

Az uniós költségvetési ciklus végéig, azaz 2013-ig minden évben április 1-jétől május 31-ig lehet kérelmeket benyújtani. Az unió a hétéves programra 34,8 millió eurót biztosít hazánknak, s ez az összeg a nemzeti hozzájárulással kiegészítve 46,8 millió euróra, azaz 13,3 milliárd forintra emelkedik.
A legtöbb kérelmet, hetvenötöt az akvakultúra beruházásaira adták be, az igényelt összeg meghaladja az ötmilliárd forintot. A halfeldolgozásra és az értékesítésre három pályázat érkezett százötvenegymillió forint értékben. A természetes vízi halászatra senki nem kért támogatást. A kérelmek feldolgozása megkezdődött, az első kifizetési kérelmeket idén decemberben lehet beadni.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

impotencia (nemi tehetetlenség)

a nemi képesség csökkenése vagy megszűnése; létrejöhet örökletes alapon, nem megfelelő... Tovább

Szentendrei Árvácska Állatvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Segítséget nyújtunk az utcára került, kóbor, beteg, éhezõ... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 236

Átlagos értékelés: 5.0