Ötmilliárd forintot kértek a halászok

Ötmilliárd forintot kértek a halászok

Hirdetés

Négyszáz halászati vállalkozás működik Magyarországon, közülük nyolcvan pályázott tízmilliárdnyi beruházást tervezve. Az uniós költségvetési ciklus végéig, azaz 2013-ig minden évben április 1-jétől május 31-ig lehet kérelmeket benyújtani. Az unió a hétéves programra 34,8 millió eurót biztosít hazánknak.
Ötmilliárd forintot kértek a halászok

A vártnál több igény érkezett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) a haltermelés, a halfeldolgozás és a természetes vízi halászat fejlesztését célzó beruházások támogatásáért. Jelenleg négyszáz olyan halászati vállalkozás működik Magyarországon, amelyek eséllyel pályázhatnak ilyen uniós pénzre az Európai Halászati Alapból. Az idén meghirdetett támogatásra hetvennyolc kérelem érkezett, tízmilliárd forint beruházást tervbe véve.

Az uniós költségvetési ciklus végéig, azaz 2013-ig minden évben április 1-jétől május 31-ig lehet kérelmeket benyújtani. Az unió a hétéves programra 34,8 millió eurót biztosít hazánknak, s ez az összeg a nemzeti hozzájárulással kiegészítve 46,8 millió euróra, azaz 13,3 milliárd forintra emelkedik.
A legtöbb kérelmet, hetvenötöt az akvakultúra beruházásaira adták be, az igényelt összeg meghaladja az ötmilliárd forintot. A halfeldolgozásra és az értékesítésre három pályázat érkezett százötvenegymillió forint értékben. A természetes vízi halászatra senki nem kért támogatást. A kérelmek feldolgozása megkezdődött, az első kifizetési kérelmeket idén decemberben lehet beadni.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

beszerzési ár

a vállalatok, gazd.-ok termelőeszközeinek ára, amely a beszerzési forrástól függően lehet... Tovább

borjúszéna (csikószéna, vitaminszéna)

finom szálú, gazdagon leveles, zsenge, általában gyeptermésből készített jó minőségű... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.