Hab a korsón, áfa a sörön

Hab a korsón, áfa a sörön

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A gazdasági válság a magyar söripart is elérte, hallottuk a Magyar Sörgyártók Szövetségének sajtótájékoztatóján. A csökkenő értékesítés mellett többet kellett költeni alap- anyagokra és energiára. A hazai sörgyárak tavaly 7 százalékkal kevesebb sört adtak el, mint az előző évben, mondta Sivó Imre, a szövetség elnöke.
Hab a korsón, áfa a sörön

 

Jövedéi adó emelése

 

A fogyasztás nagyobb mértékben csökkent a vendéglátásban, mint otthon, és a forgalom visszaesése erősebben érintette a dobozos söröket, mint az üvegeseket. A sörgyárak elsősorban a középkategóriás márkák megtartására koncentráltak, de viszonylag szépen fogytak a prémium termékek is. Alkoholmentes sörökből is kevesebb fogyott, még a népszerűsítő marketingakciók sem hoztak áttörést. Nem könnyítette meg a söripar helyzetét az sem, hogy az elmúlt évben tovább növekedtek a beszerzési árak, amelyek több mint 3 milliárd forintos többletköltséget jelentettek a gyártóknak. Romlott a söripar adófizetési képessége is: tavaly mintegy 5 milliárd forinttal kevesebb adót fizetett be a költségvetésbe. A szövetség szerint a jövedéki adó emelése az adóbevételek további csökkenését jelenti majd.

Hirdetés

 

Sör népszerűsítése

 

Hirdetés

A sörszövetség folytatta az előző években megkezdett, a társadalmi felelősségvállalás erősítését és a sörkultúra népszerűsítését célzó programjait. Tavaly a Jófej nevű kampány keretében több mint 40 ezer fiatalhoz jutott el a felelős alkoholfogyasztás üzenete, idén pedig kreatív, internetes platformon próbálják „rávenni” a fiatalokat arra, hogy józanul üljenek a volán mellé. A sörkultúra népszerűsítését szolgálja a budai Várban megrendezett Szent Arnold-napi sörünnep is.
És mi várható az idén? Várhatóan folytatódik a sörpiac zsugorodása, az előrejelzések szerint legalább öt százalékkal csökken majd a fogyasztás. Az előkészületben lévő jövedékiadó- és áfaemelés a romló eladási feltételek mellett nagy kihívás elé állítja majd a söripari vállalatokat.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

galandférgek (Cestodes)

a laposférgek (Platyhel-minthes) törzsének egyik, kivétel nélkül belső ->élősködő fajokat... Tovább

Rovarölo Nemathorin 10 G

Talajfertőtlenítő szer fonálférgek ellen.Hatóanyag: fosztiazat 10%Felhasználható: - burgonya... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 148

Átlagos értékelés: 5.0