A brit labor is igazolta a dél-alföldi madárinfluenzát

A brit labor is igazolta a dél-alföldi madárinfluenzát

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

H5-ös magas patogenitású, azaz nagy fertőzőképességű madárinfluenza-vírust találtak a magyar állategészségügyi hatóságok azon a dél-magyarországi a területen, ahol felütötte fejét a háziszárnyasok között a madárinfluenza.
A brit labor is igazolta a dél-alföldi madárinfluenzát
Ezt igazolta vissza a Nagy-Britanniában működő Weybridge uniós kontroll-laboratórium. Az eredményt a magyar állategészségügyi hatóságok pénteken délelőtt kapták meg, amiről az eredmény kézhezvételét követően Süth Miklós országos főállatorvos tájékoztatott.  
A Nagy-Britanniában működő ellenőrző laboratórium az N1-es - azaz szélsőséges esetben - az emberre is veszélyes vírusalfaj jelenlétét még nem tudta kimutatni. Tájékoztatta azonban a magyar hatóságokat arról, hogy ez az eredmény is rövidesen várható.  
Hirdetés
Süth Miklós tájékoztatása szerint az angliai laboratórium kimutatta, hogy a Magyarországon megjelent magas fertőzőképességű H5-ös madárinfluenza-vírus közvetlen rokonságot mutat az Európában eddig talált más influenzavírusokkal, például a Franciaországban és Romániában diagnosztizáltakkal.  

Forrás: www.magyarorszag.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Elixir (DS 4051)

Cukorrépa Cél: rizománia toleráns Leírás:Monogerm, diploid hibrid, a csíranövény... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés