Eddig egy pozitív mintát találtak GMO-rizsben

Eddig egy pozitív mintát találtak GMO-rizsben

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Egy génmódosított "szennyező anyagot" tartalmazó rizsmintát találtak a magyar állat- és növény-egészségügyi szolgálat szakemberei eddig - mondta csütörtökön Deák Ferenc, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszer-biztonsági osztályvezetője.
Eddig egy pozitív mintát találtak GMO-rizsben, génmódosított szennyező anyag, rizsminta, USA, vizsgálatsor, élelmiszer-áruházlánc

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Azoknál a cégeknél vizsgálódtak, illetve vizsgálódnak az ellenőrök, amelyek Magyarországra közvetlenül importáltak rizst az USA-ból, illetve Kínából. A szakértők azokat a tételeket keresik, amelyeket az idén szállítottak be ezekből az országokból Magyarországra. Az ellenőrzéseket kiterjesztették az élelmiszer-forgalmazókra is.

Ez utóbbi vizsgálatok során 26 tételt zároltak az ellenőrök. Jelenleg a szakemberek 10 tételt vizsgálnak. E vizsgálatsorban találták a szennyezett mintát, melynél jelenleg úgynevezett megerősítő vizsgálatokat végeznek. A tételt, amelyből a minta származik, az azt forgalmazó élelmiszer-áruházlánc már korábban a saját kezdeményezésére elvégeztetett vizsgálat alapján kivonta a fogalomból.

Hirdetés

Deák Ferenc nem kívánta megnevezni konkrétan, hogy melyik élelmiszer-nagykereskedő boltjában fordult elő Magyarországon génmódosított szervezettel (GMO) szennyezett rizs. Jelezte azonban, hogy ez 891 kilogramm GMO-rizs volt, amit már meg is semmisítettek.

Hirdetés

A vizsgálatok költségét az elsődleges forgalmazónak kell állnia, ha a szállítmány augusztus 23-a után került az országba, vagy ha a vizsgálati eredmény pozitív, és a kifogásolt tételt a hatósági ellenőrök találták meg. Egy vizsgálat 36 500 forintba kerül.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Origo

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

autoszex jelleg

egyes —>baromfifajtákban az eltérő ivarú egyedek tollszínezete már napos korban az ivari... Tovább

Virsli

A virsli a vörösáruk csoportjába tartozó, pépesítéssel készülő... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés