A csepeli galvániszap eltávolíttatására szólította fel Persányit a Fideszt, parlamenti frakció, Csepel, környezetvédelmi és vízügyi miniszter, talaj kármentesítés, szél , Csepel Művek, önkormányzat, F

A csepeli galvániszap eltávolíttatására szólította fel Persányit a Fideszt

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Illés Zoltán, a Fidesz parlamenti frakciójának tagja a csepeli galvániszap azonnali eltávolíttatására szólította fel vasárnap Persányi Miklóst. A párt környezetvédelmi szakértője a volt Csepel Művek területén tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a környezetvédelmi és vízügyi miniszternek le kell mondania, ha ezt nem teszi meg. Illés Zoltán hangsúlyozta: el kell szállítani az 1.200 tonna galvániszapot, továbbá terveket kell készíteni a talaj kármentesítésével kapcsolatban.
A csepeli galvániszap eltávolíttatására szólította fel Persányit a Fideszt, parlamenti frakció, Csepel, környezetvédelmi és vízügyi miniszter, talaj kármentesítés, szél , Csepel Művek, önkormányzat, F

"Ellenkező esetben azt kérem a minisztertől, mondjon le pozíciójáról, a miniszterelnöktől pedig azt, hogy váltsa le, amennyiben nem hajlandó lemondani" - fűzte hozzá. Mint elmondta, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) által készíttetett legújabb szakértői vélemény is azt támasztja alá, hogy a rákkeltő hatású galvániszap szél általi kiporzásával a területet nem csak közvetlenül, hanem több kilométeres távolságban is szennyezi. A szakértői javaslat szerint is el kell távolítani a galvániszapot - tette hozzá.

Hirdetés

Németh Szilárd, a csepeli önkormányzati Fidesz-KDNP-s frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a Csepel Műveket 2001-ben vásárolta meg a helyi önkormányzat, amely 2003 júliusában adott engedélyt arra, hogy a galvániszapot az üzem területére szállítsák, ott tárolják és feldolgozzák. A Fríz Kft. 2004-ben szállította oda az anyagot, a cég azonban azóta felszámolási eljárás alatt áll.

Hirdetés

A galvániszap ügyében a KVM, illetve az illetékes környezetvédelmi felügyelőség, zöld szervezetek részvételével, ez év februárjában talajvizsgálatot végzett a Bálint Analitika elnevezésű laboratórium bevonásával. Dióssy László, a KVM környezetgazdasági szakállamtitkára egy, a napokban tartott sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy a mérési adatok kedvező, megnyugtató eredményt hoztak: a volt Csepel Művek területén található galvániszap miatt nincs katasztrófa- és életveszély, a csepeli ivóvízbázisra nincs káros hatással.

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

91/2008. (VII. 24.) FVM-EüM együttes rendelet

A növényekben, a növényi termékekben és a felületükön megengedhetõ... Tovább

fűfélék

a pázsitfüvek család tagjai. A termesztett fűfélék az ún. édesfüvek. Gyökérzetük bojtos.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 238

Átlagos értékelés: 4.7