A csepeli galvániszap eltávolíttatására szólította fel Persányit a Fideszt, parlamenti frakció, Csepel, környezetvédelmi és vízügyi miniszter, talaj kármentesítés, szél , Csepel Művek, önkormányzat, F

Hirdetés

A csepeli galvániszap eltávolíttatására szólította fel Persányit a Fideszt

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Illés Zoltán, a Fidesz parlamenti frakciójának tagja a csepeli galvániszap azonnali eltávolíttatására szólította fel vasárnap Persányi Miklóst. A párt környezetvédelmi szakértője a volt Csepel Művek területén tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a környezetvédelmi és vízügyi miniszternek le kell mondania, ha ezt nem teszi meg. Illés Zoltán hangsúlyozta: el kell szállítani az 1.200 tonna galvániszapot, továbbá terveket kell készíteni a talaj kármentesítésével kapcsolatban.
A csepeli galvániszap eltávolíttatására szólította fel Persányit a Fideszt, parlamenti frakció, Csepel, környezetvédelmi és vízügyi miniszter, talaj kármentesítés, szél , Csepel Művek, önkormányzat, F

"Ellenkező esetben azt kérem a minisztertől, mondjon le pozíciójáról, a miniszterelnöktől pedig azt, hogy váltsa le, amennyiben nem hajlandó lemondani" - fűzte hozzá. Mint elmondta, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) által készíttetett legújabb szakértői vélemény is azt támasztja alá, hogy a rákkeltő hatású galvániszap szél általi kiporzásával a területet nem csak közvetlenül, hanem több kilométeres távolságban is szennyezi. A szakértői javaslat szerint is el kell távolítani a galvániszapot - tette hozzá.

Hirdetés

Németh Szilárd, a csepeli önkormányzati Fidesz-KDNP-s frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a Csepel Műveket 2001-ben vásárolta meg a helyi önkormányzat, amely 2003 júliusában adott engedélyt arra, hogy a galvániszapot az üzem területére szállítsák, ott tárolják és feldolgozzák. A Fríz Kft. 2004-ben szállította oda az anyagot, a cég azonban azóta felszámolási eljárás alatt áll.

Hirdetés

A galvániszap ügyében a KVM, illetve az illetékes környezetvédelmi felügyelőség, zöld szervezetek részvételével, ez év februárjában talajvizsgálatot végzett a Bálint Analitika elnevezésű laboratórium bevonásával. Dióssy László, a KVM környezetgazdasági szakállamtitkára egy, a napokban tartott sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy a mérési adatok kedvező, megnyugtató eredményt hoztak: a volt Csepel Művek területén található galvániszap miatt nincs katasztrófa- és életveszély, a csepeli ivóvízbázisra nincs káros hatással.

Forrás: MTI

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

időjárási front

két különböző hőmérsékletű légtömeget elválasztó határfelület, amelynek mentén... Tovább

Gyomirtó Sencor 70 WG

Gyomirtó permetezőszer burgonya, paradicsom, lucerna, szója és borsó gyomirtására.Hatóanyag:... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.