Saját erő nem szükséges

Gabona forgóeszköz hitelprogram

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A hitelt a gabonatermelők és állattartók a közraktárba helyezett gabona után vehetik fel. Tizenötmilliárd forint keretösszeggel gabona forgóeszköz hitelprogramot indít a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) - jelentette be Aladics Sándor, a bank vezérigazgató-helyettese és Máhr András földművelésügyi szakállamtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.
A hitelt a gabonatermelők és állattartók a közraktárba helyezett gabona után vehetik fel
Az államtitkár elmondta: a gabona betakarítása jó ütemben halad, jó közepes termés várható, a piac ugyanakkor hektikusan mozgott az elmúlt időszakban. A hitel lehetővé teszi, hogy azok a mezőgazdasági termelők, akiknek nincs megfelelő tárolókapacitásuk, ne kényszerüljenek gabonájuk nyomott áron való értékesítésére a betakarítás után. 

A legfeljebb kétéves futamidejű, legalább 1 millió forint összegű hitelt a gabonatermelők és állattartók a közraktárba helyezett gabona után vehetik fel 3 havi BUBOR + legfeljebb 3,5 százalék kamattal (jelenleg legfeljebb 12,33 százalék). Az egyéb díjak, jutalékok és költségek mértékét a finanszírozó bankok határozzák meg. Saját erő nem szükséges. A törlesztés negyedévente vagy félévente, egyenlő tőkerészletekben történik. A hitel igénybevételének feltétele, hogy a mezőgazdasági termelőnek fennálló beruházási hitele vagy elbírálás alatt lévő hitelkérelme legyen; a hitel összege legfeljebb a hitellel megvalósított beruházás bruttó értékéig terjedhet.

Az MFB a hitelt a mezőgazdasági finanszírozásban részt vevő hitelintézetek közreműködésével helyezi ki, a számukra felszámított éves ügyleti kamat 3 havi BUBOR + 0,25 százalék. A termékleírás pénteken délután már elérhető lesz az MFB és az agrártárca honlapján, s a finanszírozásban részt vevő hitelintézetek névsorát is közzéteszi hamarosan az MFB. Aladics Sándor szerint a forgóeszközhitel július 20. körül már elérhető lesz a konstrukcióban részt vevő kereskedelmi bankoknál.
Hirdetés

Forrás: www.fvm.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

bála

szalma v. széna összepréselésével előállított, rendszerint tégla v. henger alakúra... Tovább

fehérjék

nagy (104—106) molekulatömegű, húsz különböző aminosavból bioszintetizálódó... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés