Leállt Ukrajnában a gabonaexport

Leállt Ukrajnában a gabonaexport

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Leállt Ukrajnában a gabonaexport. A fekete-tengeri kikötőkben hosszú sorokban várnak kirakásra a vasúti tehervagonok. A kivitelt hétfőn reggel tíz órakor állították le - közölte a több mint hatvan ukrán és nemzetközi céget tömörítő kijevi gabonatanács.
Leállt Ukrajnában a gabonaexport, fekete-tengeri kikötő, kijevi gabonatanács, mezőgazdasági minisztérium, exportkvóta, kormányrendelet, búza, rozs,  globális gabonakészlet, világpiaci árak, kenyér, ga

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A szükséges engedélyek azért hiányoznak, mert az ukrán mezőgazdasági minisztérium korábban 7 százalékkal, 34,7 millió tonnára csökkentette termés-előrejelzését az aszály, a magas üzemanyagárak és a kedvezőtlen időjárás miatt, és ennek megfelelően szabta meg az engedélyeket és exportkvótákat, amelyek októberre már kimerültek.

Viktor Janukovics, a nemrég hivatalba lépett ukrán miniszterelnök a múlt héten írta alá a kormányrendeletet, amely engedélyezési eljáráshoz köti a búza és a búza-rozs keverék exportját. Az engedélyeket a gazdasági minisztérium adja ki az agrártárcával együttműködve - most viszont nem adja.

Hirdetés

Az idei aszály miatt amúgy is hiány alakult ki, így a búza ára tegnap tízéves csúcsra emelkedett az Egyesült Államokban a készletek további csökkenésével kapcsolatos aggodalmak miatt. Az áremelkedésben jelentős szerepet játszott, hogy a világ harmadik legnagyobb gabonaexportáló országában, Ausztráliában drasztikusan csökkentették a búzatermésre vonatkozó előrejelzést. Eszerint az idén, a tavalyi 24 millió tonna kevesebb mint felére számítanak.

Hirdetés

A globális gabonakészletek már jelenleg is közel húszéves mélyponton vannak. A kínálat 5 százalékkal, azaz 30 millió tonnával kisebb, mint egy évvel ezelőtt volt. A világpiaci árak további emelkedése már az élelmiszerárakban is érződni fog, a kenyértől, a gabonapehelyen keresztül, a tésztákig és a pizzáig.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: origo

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

antociánok (antocianinok)

különböző növényi szervek és szövetek sejtjeinek üregében (sejtvakuólumokban)... Tovább

felmagzó répa

a kétéves (cukor-, takarmány-, tarló-v. sárga-) répa néha már az első évben magszárat... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 190

Átlagos értékelés: 5.0