FVM, Méhészeti Nemzeti Program

Hirdetés

Megemelték a méhészeti támogatást

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) 180 millió euróval megemelte a 2005/2006 végrehajtási időszakra szóló méhészeti támogatást. A módosítás a Magyar Közlönyben jelent meg.
FVM, Méhészeti Nemzeti Program
A Magyar Méhészeti Nemzeti Programról szóló, múlt év őszén hozott földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszteri (FVM) rendelet meghatározza a program alapján nyújtható támogatásokat.  
A támogatás forrása a központi költségvetés FVM fejezetében a Méhészeti Nemzeti Program jogcímen előirányzott összeg, valamint az Európai Mezőgazdasági Orientációs és Garancia Alap terhére az EU Bizottsága határozata szerint a Méhészeti Programban meghatározott célok megvalósításának támogatására meghatározott pénzösszeg. A támogatás a méhészek képzéséhez, valamint a termelés meghatározott feladataihoz használható fel.  
Hirdetés
A múlt év szeptember 1-jétől ez év augusztus 31-ig tartó végrehajtási időszakra a rendeletben meghatározott 2 millió eurós támogatás igénybe vehető a megfelelően felkészített méhcsaládok engedélyezett szerrel optimális időpontban történő varroa atka elleni szakszerű kezeléséhez, valamint a gyógyszerek, gyógyhatású készítmények hatékonyságának növelése érdekében a méhészetben felhasznált számlával igazolt répacukorköltségekre. Ezt az összeget május 20-tól 2 millió 180 ezer euróra emelte a miniszter.  

Forrás: www.magyarorszag.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.