Hirdetés

Látványossággal menthetők a kis gazdaságok?

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Struccokat, emukat, nandukat, kazuárokat is láthatnak a Tolna megyében járó turisták idén nyártól: Kisvejkén megnyílik a futómadarakat bemutató látványfarm. Bár a gazdaság mögött nem áll komoly anyagi forrás, a farm gazdája további fejlesztéseket is tervez.
Futómadarakkal benépesülve nyílik meg idén nyáron a kisvejkei látványfarm - tudósít a Vállalkozói Negyed. A Tolna megyei településen Szentes Zoltán állattenyésztő mérnök, gazdálkodó alakítja látványgazdasággá farmját - mint mondja, külföldi példák erősítették meg abban, hogy több lábon kell állni, s a hagyományos gazdálkodás mellett valami újba is belefogni. Ez az újdonság lett a különleges állatokat is bemutató látványfarm, amelyen nyáron már láthatók lesznek a struccok, emuk, nanduk és kazuárok. Később háziállatok is beköltözhetnek a húszhektáros területre, a tervek szerint szürkemarhát, mangalicát és bivalyt fognak tartani a gazdaságban. A fejlesztés egy további szakaszában Szántó Zoltán vadakat is telepítene a területre, sőt, idővel tanösvény létrehozását is elképzelhetőnek tartja.
Hirdetés
Természetes környezetben, erdők, patakok, rétek alkotta területen élnek az állatok, az elsődleges cél mégsem a látvány megteremtése, hisz bevételei jó részét továbbra is az állattenyésztéstől várja a gazdálkodó. Az állatokat nem csak hagyományos módon szeretné hasznosítani: a madarak tojásaiból likőr, a tojáshéjból ékszerek készülnek majd, melyeket a látogatók a farm saját boltjában vásárolhatnak meg - vázolta terveit a Vállalkozói Negyednek a gazda, aki példás kezdeményezőkészséggel, ám saját bevallása szerint szerény anyagi háttérrel látott neki a beruházásnak, mert úgy véli, a kis gazdaságok úgy tarthatók fenn, ha az állattenyésztést másfajta tevékenységgel is kiegészítik.
Hirdetés

Forrás: EU-info

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

biobrikett

szárított fa- és kóróhulladékból, mg. ->melléktermékekből sajtolt, henger v. tégla alakú... Tovább

Sakea (MAS 26142)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzásának ideje közepes, a kalászkapelyva nem, vagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.